5 Μαρ 2014

Όχι στον αφανισμό των νέων Ελλήνων…

Οι νέοι έχουν χάσει τα όνειρά τους και ψάχνουν τη τύχη τους εκτός Ελλάδας. Δε βρίσκουν δουλειές, απελπίζονται, αγανακτούν από τις πόρτες που κλείνονται μπροστά στα μάτια τους. Δε μπορούν να βλέπουν τα πτυχία, που απέκτησαν με μόχθο και κόπο να γίνονται σκουπίδια στα καλάθια των αχρήστων, να στολίζουν τους τοίχους των σπιτιών τους και να μη δίνεται καμία σημασία στην προσπάθειά τους.
Θεωρούν ότι μόλις φύγουν από την Ελλάδα οι δρόμοι στο εξωτερικό θα ανοιχτούν εύκολα, θα βρουν ιδανικές συνθήκες ζωής και θα αποκτούν χρήματα ζώντας άνετα.
Δυστυχώς όμως δε σκέφτονται τα αρνητικά της απόφασής τους…Η ξενιτιά σε ένα μέρος χωρίς την οικογένειά σου, χωρίς δικούς σου ανθρώπους-φίλους είναι δύσκολη. Οι Έλληνες είμαστε άνθρωποι φιλόξενοι, ζεστοί, με το χαμόγελο και στις δυσκολίες δεν το βάζουμε κάτω εύκολα!
Στο εξωτερικό οι άνθρωποι έχουν διαφορετική κουλτούρα και είναι δύσκολη η προσαρμογή.
Τα χρήματα που προσφέρονται είναι όντως πολλά σε σχέση με αυτά που προσφέρονται εδώ, αλλά το κόστος ζωής είναι μεγαλύτερο. Επίσης η Ελλάδα δε συγκρίνεται με κανένα μέρος του εξωτερικού. Έχει τον ήλιο, τη θάλασσα, τα βουνά, τον καθαρό αέρα. Έχει τη διασκέδαση. Με λίγα λόγια έχει ΖΩΗ!
Πρέπει να διατηρήσουμε και να υποστηρίξουμε το όνομά μας!
Λεγόμαστε Έλληνες. Ας παλέψουμε για αυτό!

Βούλγαρη Ηλιάννα
Φιλόλογος κλασικής φιλολογίας - Δημοσιογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια: