17 Νοε 2012

Βομβαρδίζει το Ισραήλ ξανά τη Γάζα





Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αχμαντ Βαχίντι καλεί τον ισλαμικό κόσμο σε «πράξεις αντιποίνων» κατά του Ισραήλ για να τεθεί όπως λέει τέλος στα «εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος» στη Γάζα.
Πάντως η ένταση και η βία στην περιοχή κλιμακώνονται. Σειρήνες ήχησαν σήμερα στο Τελ Αβίβ, προειδοποιώντας για πυραυλική επίθεση κατά της πόλης, ενώ αμέσως μετά ακούστηκε και μια έκρηξη, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Ένα σύννεφο καπνού φάνηκε στον ουρανό πάνω από τα νότια προάστια, όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο του Ισραήλ. Ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι μια συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων, τύπου "Iron Dome", αναχαίτισε τον πύραυλο στον αέρα.
Η Ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ότι εκτόξευσε έναν πύραυλο προς την πόλη αυτή, η τρίτη τέτοια επίθεση αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε την αεροπορική του επίθεση στον θύλακο αυτό την Τετάρτη.
Την ίδια ώρα, νωρίς το πρωί του Σαββάτου το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. «Στόχος του ισραηλινού στρατού ήταν το αρχηγείο (του επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς) Ισμαήλ Χανίγια στη Γάζα», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. «Τις τελευταίες έξι ώρες ο στρατός έπληξε 85 νέες θέσεις τρομοκρατών», αναφέρει ο στρατός στο λογαριασμό του στο Twitter.
Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αχμαντ Βαχίντι κάλεσε σήμερα τον ισλαμικό κόσμο σε «πράξεις αντιποίνων» κατά του Ισραήλ για να τεθεί τέλος στα "εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος" στη Γάζα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Οι άγριες επιθέσεις κατά του αθώου πληθυσμού της Γάζας είναι η επιτομή των εγκλημάτων πολέμου», δήλωσε ο στρατηγός Βαχίντι.
«Μόνο η ενότητα, η επαναστατική δράση και τα αντίποινα από τον ισλαμικό κόσμο μπορούν να θέσουν ένα τέρμα στα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος», τόνισε.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλι Ακμπάρ Σαλεχί, είχε χθες Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, Ραμαντάν Αμπντάλα, και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στο εξωτερικό, Χάλεντ Μεσάαλ, για να τους εκφράσει την υποστήριξη του Ιράν στην «παλαιστινιακή αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: