5 Αυγ 2009

Αξέχαστη Μέριλιν, 45 χρόνια μετά

Στις 5 Αυγούστου πριν από 45 χρόνια, η Μέριλιν Μονρόε, η μεγαλύτερη ντίβα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος του θεάματος, έφυγε για πάντα από τη ζωή. Τη βρήκαν νεκρή στο κρεβάτι της οικίας της στο Λος Άντζελες. Μια γυναίκα που όπως υποστήριζαν οι μυστικές υπηρεσίες μπορούσε να ελέγχει τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αν ζούσε σήμερα, η Μέριλιν θα ήταν 81 χρονών. Το νήμα ωστόσο της ζωής της κόπηκε απότομα, μόλις στα 36 της χρόνια, ενώ ο θάνατός της παραμένει ακόμα και στις μέρες μας ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια.Ήταν ξημερώματα της 5ης Αυγούστου του 1962, όταν η υπηρέτρια της διάσημης ηθοποιού αναγκαζόταν να καλέσει δύο γιατρούς στην οικία της περιοχής Μπρέντγουντ, ανήσυχη που, παρά τα επίμονα χτυπήματά της, η πόρτα στο σπίτι της Μονρόε δεν άνοιγε.

Κάποιοι είπαν ότι η Μονρόε δεν είχε καμία πρόθεση να αυτοκτονήσει, αλλά πήρε κατά λάθος μια υπερβολική δόση υπνωτικών. Ακόμα περισσότεροι υποστήριξαν ότι ένα τρίτο πρόσωπο της χορήγησε τη μοιραία δόση. Η αλήθεια δεν μαθεύτηκε ποτέ...

Για την ιστορία, η Μέριλιν Μονρόε γεννήθηκε την 1ην Ιουνίου του 1926 με το όνομα Νόρμα Τζιν Μόρτενσον. Πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της παιδικής της ηλικίας σε ορφανοτροφεία και ανάδοχες οικογένειες. Ο πολυτάραχος βίος της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τρεις γάμους (με τον άλλοτε γείτονά της Τζίμι Ντόχερτι, τον σταρ του μπέιζμπολ Τζο ΝτιΜάτζιο και τον θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ).

Μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές της επιτυχίες ήταν οι ταινίες Ο Πρίγκιπας και η Χορεύτρια, Στάση Λεωφορείου, Επτά Χρόνια Φαγούρα, Πώς να Παντρευτείτε έναν Εκατομμυριούχο, Έλα ν’ αγαπηθούμε, Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα (η καλύτερη ίσως ερμηνεία της καριέρας της) και Μερικοί το Προτιμούν Καυτό, για την οποία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για καλύτερη ηθοποιό σε κωμωδία.

Τρεις μέρες μετά το θάνατό της, στις 8 Αυγούστου του 1962, η Μονρόε είχε προγραμματίσει να ξαναπαντρευτεί τον Τζο ΝτιΜάτζιο.

Στις 4 Αυγούστου του 1962, ο επιθεωρητής Τζακ Κλέμονς αναλάμβανε βάρδια στο αστυνομικό τμήμα του Δυτικού Λος Αντζελες στην οδό Πέρντιου. Στις 4.25' τα ξημερώματα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της γραμμής μιλούσε ο προσωπικός παθολόγος της Μέριλιν Μονρόε δρ Χάιμαν Ενγκελμπεργκ. «Η Μέριλιν Μονρόε είναι νεκρή» του είπε. «Αυτοκτόνησε...». «Δώστε μου τη διεύθυνση, έρχομαι αμέσως» απάντησε ο Κλέμονς. Πήρε μαζί του το χαρτί όπου είχε σημειώσει τον δρόμο και τον αριθμό, πετάχτηκε φουριόζος έξω από το γραφείο του, μπήκε στο περιπολικό και επιτάχυνε προς τη λεωφόρο της Δύσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: