31 Ιαν 2011

triarii - victoria - ΔΟΞΑ

Ο ΟΛΠ δεν γουστάρει να έχει παραλία το Κερατσίνι

Με τον δήμαρχο Κερατσινίου Λουκά Τζανή αναμένεται να συναντηθεί ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης. Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αντιδρά στα έργα του ΟΛΠ σε τμήμα του λιμανιού του Πειραιά και ζήτησε απευθείας διάλογο με τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Θαλασσίων Υποθέσεων. Η δημοτική αρχή Κερατσινίου έχει προγραμματίσει για αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του ΟΛΠ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη δημιουργία Car terminal (κεντρικού σταθμού μεταφόρτωσης αυτοκινήτων) στο λιμάνι Ηρακλέους. Σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ αναφέρει ότι «ο Δήμαρχος Κερατσινίου, εξήγγειλε κινητοποιήσεις επί θεμάτων για τα οποία έχει προφανώς λανθασμένη πληροφόρηση». Προσθέτει ότι «ουδείς από το Δήμο Κερατσινίου, ζήτησε από τον ΟΛΠ την απαιτούμενη πληροφόρηση», ενώ αναφέρει ότι «το car terminal υπάρχει και λειτουργεί επί δεκαετίες και o περιβαλλοντικός εκσυγχρονισμός του και η ανάδειξή του δεν αποτελούν «τσιμεντοποίηση», αφού ήδη όλη η περιοχή είναι ασφαλτοστρωμένη εδώ και 35 χρόνια και οι χώροι καθαρίστηκαν». Στην ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ τονίζει τέλος ότι «στο εμπορικό λιμάνι δεν υπάρχει "παραλία". Υπάρχει επί 50 χρόνια θεσμοθετημένη λιμενική ζώνη». ΟΛΠ Ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ.......

Πληρώνουν για να σταματήσουμε το ψάρεμα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση της μόνιμης παύσης των αλιευτικών δραστηριοτήτων επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών ηλικίας άνω των δέκα (10) ετών με την διάλυσή τους ή με αλλαγή χρήσης τους, στα πλαίσια του Μέτρου 1.1. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007- 2013. Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 1.1. είναι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, πλοιοκτήτες τουλάχιστον ένα (1) έτος του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους (περιλαμβανομένης και της σπογγαλιείας) και οι οποίοι προβαίνουν σε μόνιμη παύση της αλιευτικής δραστηριότητας. Βρε που πάνε τα λεφτά... για να σταματήσουμε να κυκλοφορούμε στο Αιγαίο.

Ξανά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αλγερία

Σειρά απεργιών που ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα στην Αλγερία με κινητοποιήσεις του παραϊατρικού προσωπικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού που απαιτούν αυξήσεις των μισθών τους θα κλιμακώσουν τα προβλήματα στη χώρα αφού και η αντιπολίτευση πρόκειται να προχωρήσει σε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο Αλγέρι με αίτημα «την απομάκρυνση του παρόντος συστήματος». Το συνδικάτο του παραϊατρικού προσωπικού κάλεσε τους εργαζόμενους σε κλινικές και νοσοκομεία σε διήμερη απεργία από αύριο Τρίτη για να ασκηθούν πιέσεις στο υπουργείο Υγείας. Στην Αλγερία λειτουργούν 300 γενικά νοσοκομεία, 13 πανεπιστημιακά νοσοκομειακά κέντρα και 1200 πολυκλινικές. Παράλληλα και το εκπαιδευτικό προσωπικό από την πλευρά του προετοιμάζεται για απεργία στις 14 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Παιδείας με βασικό αίτημα την αύξηση μισθών. Από την πλευρά τους οι άνεργοι θα κάνουν στις 6 Φεβρουαρίου συγκένρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. Από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε σήμερα ότι απαγορεύονται όλες οι πορείες στο Αλγέρι για λόγους ασφαλείας. Οι διαδηλώσεις στους δρόμους έχουν απαγορευτεί στο Αλγέρι από τον Ιούνιο του 2001 όταν μια πορεία εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση και στη συνέχεια σε αιματηρή σύγκρουση με οκτώ νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Ακόμα μια εστία φωτίας... οι σύμμαχοι των Αμερικάνων, των Εβραίων και των Ευρωπαίων καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλο.....

Το παιδί στο γείτονα για να βλέπει τον εραστή

Η διαζευμένη μητέρα είχε μετακομίσει πριν από 7 μήνες σε πολυκατοικία της περιοχής Υψηλών Αλωνίων μαζί με την 4χρονη κόρη της. Ωστόσο η συμπεριφορά της προκάλεσε την αντίδραση της γειτονιάς. Παρόλο που στην αρχή όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας την καλοδέχτηκαν καθώς θα έπρεπε να μεγαλώσει μόνη της την κορούλα της, στη συνέχεια διαπίστωσαν πως δεν ήταν και τόσο "απροστάτευτη". Η νεαρή μητέρα είχε ήδη βρει παρηγορια στην συντροφιά ενός άντρα με τον οποίο συναντιόταν στο σπίτι της ολοένα και συχνότερα. Η γυναίκα ζει από την διατροφή του συζύγου της, σύμφωνα με τα όσο γράφει η εφημερίδα "Κόσμος", οπότε δεν χρειαζόταν να δουλεύει και οι επισκέψεις του εραστή της γίνοντας την ώρα που η μικρή ήταν στον παιδικό σταθμό. Ωστόσο, όταν άρχισαν οι βραδινές συναντήσεις έπρεπε να βρει τι θα κάνει με την μικρή. Ένα βράδυ λοιπόν χτύπησε την πόρτα του γείτονά της και με την δικαιολογία ότι έχει να πάει να μιλήσει για δουλειά άφησε την 4χρονη. Τα δύο διαμερίσματα όμως ήταν δίπλα το ένα στο άλλο και έτσι δεν χρειάστηκε πολύ προσπάθεια για να ακούσει τους ερωτικούς θορύβους που προέρχονταν από την μητέρα. Την επόμενη φορά που εκείνη ζήτησε από τον γείτονά της να κρατήσει το παιδί με μία αντίστοιχη δικαιολογία εκείνος αρνήθηκε αλλά το σκηνικό συνεχίστηκε για λίγο καιρό ακόμα. Μάλιστα η γυναίκα είχε προνοήσει να καλέσει τους γείτονες στο σπίτι της αρκετές φορές για να έχει η κόρη της οικειότητα μαζί τους. Ο ένας γείτονας μετον άλλον άρχισαν να μιλάνε και αφού συνειδητοποίησαν την έκταση της κατάστασης πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να απευθυνθούν στον εισαγγελέα για να παρέμβουν οι αρμόδιοι φορείς.

Ανέκδοτο με Παπανδρέου

Ένας οδηγός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητόδρομο για Αθήνα.

Δεν κινείται τίποτα.
Ξαφνικά, ένας άνδρας του χτυπάει το τζάμι. Ο οδηγός κατεβάζει το παράθυρο:
- Τι συμβαίνει;
- Τρομοκράτες απήγαγαν τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου και ζητούν 10 εκατομμύρια ευρώ για λύτρα. Αλλιώς θα τον λούσουν με βενζίνη και θα τον κάψουν ζωντανό. Πηγαίνουμε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο και μαζεύουμε από τους οδηγούς ό,τι μπορεί να δώσει ο καθένας.
Ο οδηγός ρωτάει:
- Τι δίνει περίπου ο....... κάθε οδηγός;
- Γύρω στο ένα λίτρο.

Υπέκυψε Αλγερινός που είχε αυτοπυρποληθεί

Ενας Αλγερινός που είχε αυτοπυρποληθεί στην επαρχία Μπορντζ Μπου Αρερίντζ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ένας άλλος προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί κοντά στο Αλγέρι, όπως δήλωσαν σήμερα διαφορετικές πηγές. Ενας νεαρός άνδρας 26 ετών, χωρίς εργασία και κατοικία, πέθανε το Σάββατο στο νοσοκομείο Κονσταντίν, όπου νοσηλευόταν από την προηγούμενη, οπότε είχε να αυτοπυρποληθεί, όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Ελ Ουατάν. Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο από αυτοπυρπόληση στην Αλγερία από τα μέσα Ιανουαρίου. Σήμερα το πρωί ένας υπάλληλος της Τράπεζας της Τοπικής Ανάπτυξης (BDL) αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στην τράπεζα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπάλληλος της BDL. Ο άνδρας αυτός, που είναι πατέρας ενός ανάπηρου κοριτσιού, περιλούστηκε με εύφλεκτο υλικό αλλά δεν κατάφερε να αυτοπυρποληθεί καθώς οι υπάλληλοι της τράπεζας πρόλαβαν να τον σταματήσουν, δήλωσε η ίδια πηγή. Ηθελε να διαμαρτυρηθεί επειδή η διεύθυνση της τράπεζας αρνήθηκε να του προσφέρει οικονομική βοήθεια για την κόρη του.

Τεχνητό πάγκρεας δίνει ελπίδες σε γυναίκες με διαβήτη

Επιστήμονες στο Λονδίνο, έδειξαν πως ένα «τεχνητό πάγκρεας», μπορεί να βοηθήσει τις εγκύους με διαβήτη Τύπου 1 και υποστήριξαν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να συμβάλλει στη σημαντική μείωση της θνησιγένειας, αλλά και των θανάτων ανάμεσα στις γυναίκες που περιμένουν παιδί. Οι Βρετανοί ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα αποκαλούμενο ως «κλειστής βαλβίδας σύστημα χορήγησης ινσουλίνης», ή αλλιώς τεχνητό πάγκρεας, σε 10 εγκύους με διαβήτη Τύπου 1 και διαπίστωσαν ότι παρείχε τη σωστή δόση ινσουλίνης την κατάλληλη στιγμή, που διατηρούσε σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο του αίματος και προστάτευε από επικίνδυνη αύξηση των επιπέδων του, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως δήλωσε η Έλεν Μέρφι από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, «το να ανακαλύψεις ένα τεχνητό πάγκρεας, που βοηθά στο να διατηρείται το σάκχαρο στο αίμα των γυναικών που περιμένουν παιδί, σε φυσιολογικά επίπεδα, είναι ασφαλώς κάτι πολύ ελπιδοφόρο». Το ευρισκόμενο ακόμα σε πειραματικό στάδιο, «τεχνητό πάγκρεας», δημιουργήθηκε συνδυάζοντας, ένα μηχάνημα διαρκούς καταγραφής των επιπέδων της γλυκόζης που εισρέουν στην κυκλοφορία, με μία αντλία ινσουλίνης. Και τα δύο χρησιμοποιούνταν ξεχωριστά μέχρι τώρα από ασθενείς από διαβήτη Τύπου 1. Προηγούμενες δοκιμές σε παιδιά, βρήκαν ότι ο συνδυασμός των δύο μεθόδων, δεν έχει αποτελέσματα μόνο στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, αλλά διορθώνει και την υπογλυκαιμία, όταν πέφτουν τα επίπεδα της γλυκόζης χαμηλότερα του φυσιολογικού. Η κύηση για γυναίκες με προβλήματα διαβήτη Τύπου 1 μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, καθώς οι ορμονικές διαταραχές δυσκολεύουν τη διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πτώση οι εξαγωγές ελληνικού οίνου στην Γερμανία

Έκθεση, που περιγράφει την κατάσταση της γερμανικής αγοράς οίνου, απέστειλε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ. Στην ΄Εκθεση, σημειώνεται ότι οι εξαγωγές της Ελλάδας, εξακολούθησαν την πτωτική τους πορεία, σε ποσότητα (13.527.005 l. /2008 έναντι 11.102.696 l./2009 και σε αξία (21,6 εκ. €/2008 έναντι 17,9 εκ. €/2009). Με βάση τα στοιχεία του Γερμανικού Οινικού Ινστιτούτου DWI, η γερμανική αγορά οίνων παρέμεινε σταθερή κατά το 2009, σημειώνοντας μικρή αύξηση του κύκλου εργασιών και μικρή πτώση της πωλούμενης ποσότητας. Συγκεκριμένα, το 2009 ο κύκλος εργασιών, συμπεριλαμβανομένων όλων των καναλιών διάθεσης (supermarket, discounter, κάβες, παραγωγοί) σημείωσε άνοδο κατά 1,2%, συνεχίζοντας την ανοδική τάση των προηγούμενων δύο ετών (2008: +2,2%, 2007: +1,2%). Αντιθέτως, η πωλούμενη ποσότητα μειώθηκε κατά 1,5%, ενώ η τάση μείωσης για τους εγχώριους οίνους ήταν εντονότερη (μείωση κατά 4,5%). Σε ότι αφορά την εξέλιξη των τιμών, η μέση τιμή πώλησης των γερμανικών οίνων στα supermarket ανήλθε σε 2,81 €/lt, αυξανόμενη κατά 0.14 € σε σχέση με το 2008, ενώ η μέση τιμή τους στα ειδικά καταστήματα (κάβες) και στους παραγωγούς ήταν 5.65 €/lt. Το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη γερμανική αγορά έχουν οι εγχώριοι οίνοι: σε όρους ποσότητας το μερίδιο αγοράς τους ανέρχεται σε 48%, ενώ σε όρους αξίας σε 54%. Ακολουθούν η Γαλλία και η Ιταλία, με μερίδια αγοράς περίπου 13%, η Ισπανία με μερίδιο αγοράς 6% και οι χώρες του «Νέου Κόσμου» με 5% μερίδιο αγοράς.

Ο Πάγκαλος εγκαινίασε εργοστάσιο στη Βουλγαρία

Πάντως η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική Σημίτη και στηρίζει τους επιχειρηματίες που κλείνουν τα εργοστάσια στην Ελλάδα και τα ανοίγουν στα Βαλκάνια. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, πραγματοποίησε τα εγκαίνια λειτουργίας του νέου εργοστασίου της εταιρείας «Καπνική Μιχαηλίδης» στην πόλη Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011, παρουσία και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε στο εργοστάσιο της Βουλγαρίας θα εργάζονται και Έλληνες. Δεν μας λένε όμως με τι ημερομίσθια θα εργάζονται εκεί οι Έλληνες. Ο όμιλος Μιχαηλίδη, είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος επεξεργαστής καπνών παγκοσμίως, με ισχυρή παραγωγική βάση στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο και, με παράδοση δεκαετιών στην επεξεργασία ανατολικών καπνών, αλλά και στις ποικιλίες δυτικού τύπου Burley και F.C.V.

29 Ιαν 2011

Διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

Την παραίτησή της υπέβαλε το πρωί του Σαββάτου η κυβέρνηση της Αιγύπτου, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέντ Ναζίφ, ύστερα από εντολή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Η παραίτηση των υπουργών και του πρωθυπουργού, έρχεται ύστερα από μέρες μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και λίγες ώρες μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του 82χρονου προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, που ανακοίνωσε μεταρρυθμίσεις και την παύση της κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ, επέστρεψε από την Ουάσικγτον στο Κάιρο και ο αρχηγός του στρατού, Σαμί Ενάν, διακόπτοντας το επίσημο ταξίδι που πραγματοποιούσε στις ΗΠΑ. Τα άρματα μάχης παραμένουν σε κεντρικά σημεία του Καΐρου. Με τα άρματα μάχης να παραμένουν σε κεντρικά σημεία του Καΐρου, το κτίριο του κυβερνώντος κόμματος να συνεχίζει να φλέγεται και τον κόσμο να παραμένει συναθροισμένος κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, η αιγυπτιακή πρωτεύουσα παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα από τις άλλες μέρες προσπαθώντας να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς. Πολλοί πολίτες βρίσκονται γύρω ή και ακόμα πάνω στα αιγυπτιακά τανκς επιφυλάσσοντας θερμή υποδοχή στους στρατιώτες καθώς πιστεύουν ότι με τη δική τους βοήθεια θα μπορέσουν να ανατρέψουν το σημερινό καθεστώς. Πολύς κόσμος πάντως εξακολουθεί να συναθροίζεται στην περιοχή Ταχρίρ και κοντά από το αιγυπτιακό μουσείο. Ο στρατός έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας όπως το κτίριο της αιγυπτιακής τηλεόρασης, το υπουργείο Εξωτερικών, το πρωθυπουργικό γραφείο, το κοινοβούλιο και μεγάλες πρεσβείες. Τριάντα οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων και των ιδιαίτερα βίαιων συγκρούσεων που σημειώθηκαν στην Αίγυπτο, όπως δήλωσαν επίσημες πηγές από το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας. Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Αίγυπτο, σύμφωνα με απολογισμό του Ρόιτερς που βασίζεται τις αναφορές από ιατρικές πηγές, νοσοκομεία και αυτόπτες μάρτυρες. Από τη μεριά του το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μεταδίδει ότι τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με απολογισμό των ανταποκριτών του. Το αλ Τζαρίρα προσθέτει ότι επίσημες πηγές επιβεβαιώνουν το θάνατο 27 ανθρώπων στο Σουέζ, ενώ 23 σκοτώθηκαν στην Αλεξάνδρεια. Διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στην έδρα της Κρατικής Ασφάλειας στην αιγυπτιακή πόλη Ράφα, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας το θάνατο 3 αστυνομικών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων Βεδουίνοι διαδηλωτές έριξαν χειροβομβίδες στο κτίριο, το οποίο είναι έτοιμο να καταρρεύσει, πρόσθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά.

Σημίτης: Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους

28 Ιαν 2011

Ο Τράγκας για την Ελληνοτουρκική «φιλία»



Ο Τράγκας δεν έπαθε αμόκ ... εντολές εκτελεί. Για να καταλάβετε σκεφτείτε τη συμφωνία Ισραήλ με Κύπρο, την ΑΟΖ, το  ελληνοισραηλινό υπουργικό συμβούλιο και την αλλαγή στρατηγικών συμμαχιών στην Μέση Ανατολή.  Καλό είναι να λέμε όλα τα λόγια του Καραϊσκάκης: Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες... Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε "από ημάς" συνθήκην με "έναν" κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα. Άμα ζήσω, θα τους γαμησω, άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον μπουτσο» είπε και συμπλήρωσε μετά από ένα μικρό κενό: «Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης, 1782-1827». 

Καλό Σαββατοκύριακο







ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Το τυροπιτάδικο!!!

Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο!!! Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από τον χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. ύστερα από 2 χρόνια) να μπορώ να τους πουλώ τυρόπιτες (τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν)!!! Όχι δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο και εισπράττουν διόδια για έργα που δεν έχουν ακόμα κατασκευάσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων, όταν θα είμαι βέβαια έτοιμος!!!

Κρητική ασπιρίνη

Κρητική σφραγίδα φέρει η νέα ασπιρίνη, η οποία πρόκειται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη. Η κρητική ασπιρίνη, συσκευασμένη σε κάψουλα, είναι ένα φυσικό προϊόν που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο. Τη «μαγική» κάψουλα παρασκεύασε η ομάδα των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η ασπιρίνη συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη. Εμπνευστές της έρευνας είναι οι καθηγητές Ιατρικής Ηλίας Καστανάς και Χρήστος Λιόνης και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν, επίσης, η Ενωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Gallenica. Οι προοπτικές της κρητικής ασπιρίνης, από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον ΕΟΦ, αναμένεται να ξεπεράσουν τα σύνορα της χώρας και το φάρμακο να πιστοποιηθεί τόσο από τις ευρωπαϊκές αρχές όσο και από την αμερικανική FDA (Food and drug administration).

Τι κρύβεται πίσω από Διαφήμιση της Vodafone

Δειλή η πρόταση για Νατούρα

Επιστολή προς την Υπουργό ΠΕΚΑ κα Τίνα Μπιρμπίλη, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό απέστειλε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας σχετικά με τη δόμηση στις περιοχές Νατούρα. Στην επιστολή τονίζονται τα εξής:

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θεωρεί δειλή την πρόταση του Υπουργείου σας που προέβλεπε αρτιότητα 10 στρεμμάτων για δόμηση σε προστατευόμενες περιοχές. Μάλιστα, μετά τις τροποποιήσεις της αρχικής σας πρότασης, το ζήτημα έγινε ακόμα πιο αναποτελεσματικό για την προστασία της Ελληνικής φύσης. Η εκτός σχεδίου δόμηση στην Ελλάδα, όχι μόνο στις περιοχές Νατούρα, αλλά γενικά, αποτελεί μάστιγα για το φυσικό περιβάλλον και παγκόσμια πρωτοτυπία. Η δόμηση σε μη οργανωμένες πολεοδομικά και οικιστικά περιοχές έχει αλλοιώσει το Ελληνικό τοπίο και προσβάλει την αισθητική και το περιβάλλον. Χαρακτηριστικά παραδείγματα προσβολής του περιβάλλοντος υπάρχουν πάρα πολλά. Και ποιός δε γνωρίζει εικόνες δάσους όπου, στη μέση του πουθενά, ξεφυτρώνουν βίλες, αμφίβολης ιδιοκτησίας, μνημείο αυθαιρεσιών και αδράνειας, αν όχι συναλλαγής, των αρμοδίων υπηρεσιών. Και ποιός δε γνωρίζει την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε ορισμένα νησιά υψηλής τουριστικής αξίας. Μόνο που μακροπρόθεσμα αυτό υπονομεύει τη βιωσιμότητα και την αξία τους, όπως συνέβη με τις ακτές της Ισπανίας. Ένα άλλο παράδειγμα οικιστικής πίεσης αφορά τη δόμηση στο Πήλιο και η αδράνεια του Υπουργείου σας να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα για τους όρους δόμησης, απειλεί να καταστρέψει το όμορφο αυτό βουνό. Και η επιστολή καταλήγει:
Σας καλούμε να απαγορεύσετε κάθε δόμηση εκτός σχεδίου, εκτός δηλαδή οργανωμένων οικιστικών περιοχών και όχι μόνο στις περιοχές Νατούρα. Προστατεύστε την Ελληνική φύση, το μόνο κεφάλαιο που έχει ουσιαστικά απομείνει πλέον στον τόπο μας. Κεφάλαιο κληρονομιά για τις επόμενες γενιές....

Συνάντηση για Διεπαγγελματική κρέατος

Στην αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα η σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στο κρέας συμφώνησαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων του κλάδου που παρευρέθηκαν στη συνάντηση που διοργάνωσε το περιοδικό Meat Place την Τετάρτη (26/1). Με μεγάλη συμμετοχή φορέων και πλούσιο προβληματισμό για όλα τα νομικά και τεχνικά θέματα μιας τέτοιας οργάνωσης η συνάντηση αυτή, που ήταν η πρώτη με τέτοια πληρότητα εκπροσώπησης όλων των τομέων δραστηριότητας, μπορεί να θεωρηθεί μια καλή αρχή. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, η Ένωση Εμπόρων Κρέατος Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας, η Ένωση Εμπόρων Κρέατος Αθήνας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Σφαγείων, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η Ομοσπονδία Χοιροτρόφων Ελλάδος, η Πτηνοτροφική, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Κρέατος Βορείου Ελλάδος, η Ένωση Εμπορικών Αντιπροσώπων Κρέατος. Επίσης παρευρέθηκαν ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Χοιροτρόφων, ο Σύλλογος Χοιροτρόφων Αιτωλοακαρνανίας, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας. Τη συνάντηση παρακολούθησαν ακόμη ο κ. Αργύρης Παπαγεωργίου από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένας Αποστολάκη και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής του υπουργείου Γιώργος Ζαχαρόπουλος. Το νομικό μέρος της συγκρότησης των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, αλλά και την εμπειρία από αδυναμίες, δυσκολίες, ελλείψεις τέτοιων οργανώσεων που ήδη λειτουργούν στη χώρα μας εισηγήθηκε η κυρία Άννα Μητροπούλου, νομική σύμβουλος της ΠΑΣΕΓΕΣ, εξηγώντας πολλά σημεία της νομοθεσίας, αλλά λύνοντας και αρκετές απορίες του ακροατηρίου. Η ίδια «χρεώθηκε» από τη συνάντηση να ασχοληθεί και με την προετοιμασία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του Κρέατος, αφού στο τέλος όλοι συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα. Στη συνάντηση παρέστη και ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος Ανδρέας Γεωργούδης, ο οποίος προσφέρθηκε να βοηθήσει προσωπικά, αλλά και με την τεχνογνωσία του οργανισμού στα επόμενα βήματα της Διεπαγγελματικής. Με την ολοκλήρωση της συζήτησης επιλέχθηκε μια προσωρινή επιτροπή από τους παριστάμενους, η οποία και θα προετοιμάσει την επόμενη συνάντηση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθήνας.

Προγράμματα ανάπτυξης για μοντέλα και όχι για αγρότες

Η Ένωση Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδας - Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΕΓΜΕΣΕ), απέστειλε «σκληρή» επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στην οποία προτείνει για τα αναπτυξιακά Σχέδια Βελτίωσης τροποποιήσεις και αλλαγές, τόσο των κριτηρίων βαθμολογίας, όσο και των συντελεστών βαρύτητας, αλλά και απαλλαγή των Νέων Αγροτών από τα κριτήρια. Η επιστολή της ΕΓΜΕΣΕ υποστηρίζει τα εξής:
Κύριε Υπουργέ, η ΕΓΜΕΣΕ - Ένωση Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδας - Συμβούλων Επιχειρήσεων, είναι μια επιστημονική και επαγγελματική Ένωση, που έχει ως μέλη, Γεωπόνους - Μελετητές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, από όλη την Ελλάδα, Συμβούλους Επιχειρήσεων, στον αγροτικό τομέα. Το σύστημα βαθμολόγησης που θα ακολουθηθεί στα Σχέδια Βελτίωσης, απορρίπτει το μεγαλύτερο μέρος των ενδιαφερόμενων αγροτών από την προσπάθεια βελτίωσης της εκμετάλλευσης τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για αστοχία και σύντομα θα προχωρήσετε σε τροποποιήσεις και αλλαγές των κριτηρίων και των συντελεστών βαρύτητας. Το ίδιο ισχύει και για τους περσινούς Νέους Αγρότες, οι οποίοι θα πρέπει να εξαιρεθούν από τα κριτήρια, άλλως οι περισσότεροι δεν μπορούν να υλοποιήσουν την συμβατική τους υποχρέωση να προχωρήσουν σε κάποιες επενδύσεις. Σαν ΕΓΜΕΣΕ, έχουμε ζητήσει επισήμως ενημέρωση (τεχνοκρατική), εδώ και 15 ημέρες - στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε και τις απόψεις και προβληματισμούς μας, αλλά η Ειδική Γραμματεία - ίσως - θεωρεί ότι δεν οφείλει ούτε καν μία απάντηση, στο αίτημα εκατοντάδων επαγγελματιών μελετητών από όλη την Ελλάδα !!! Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα και παρακαλούμε να κληθούμε σε ενημερωτική συγκέντρωση, να σας τα αναπτύξουμε. Θα πρέπει να υπολογίζετε ότι η ΕΓΜΕΣΕ είναι στη διάθεση του Υπουργείου σας, για οποιαδήποτε συνεργασία και βοήθεια, όπου και όπως μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γραμματέας
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΣΑΡΑΚΗΣ

Η ΑΤΕ τους αρπάζει τα χρήματά τους

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) στην Καβάλα, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης, κτηνοτρόφοι του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων νομού Καβάλας, για την κίνηση της τράπεζας, να παρακρατήσει αρχικά τα χρήματα των επιδοτήσεων από τους λογαριασμούς τους για ανεξόφλητα δάνεια και στη συνέχεια να τα επιστρέψει. Ωστόσο οι κτηνοτρόφοι θεώρησαν την κίνηση αυτή αυθαίρετη και προσβλητική. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Δημόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που μας φέρθηκε η Αγροτική Τράπεζα στο θέμα των άτοκων δανείων. Είναι μια διαμαρτυρία μέσα από την καρδιά μας, γιατί προσβληθήκαμε όλοι μας με τον τρόπο που μας φέρθηκε. Μας φέρθηκε σα να είμαστε κλέφτες και απατεώνες», παρόλο που, όπως υπογράμμισε, χρόνια τώρα στηρίζουν την Αγροτική Τράπεζα. «Οι επιδοτήσεις μπαίνουν σε λογαριασμούς μας που έχουμε στην Αγροτική Τράπεζα. Δεν έχουμε τα λεφτά μας σε off shore εταιρείες ή σε τράπεζες του εξωτερικού», τόνισε ο κ. Δημόπουλος για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «είχαμε την εμπιστοσύνη ότι τα χρήματά μας ήταν στους λογαριασμούς, η Αγροτική Τράπεζα από την 1η Ιανουαρίου, παρότι είχε βγει ΦΕΚ για την ρύθμιση των χρεών μας, προχώρησε σε παρακράτηση των χρημάτων μας και μας άφησε χωρίς λεφτά».

27 Ιαν 2011

Επαναστατικά Ιρλανδικά Τραγούδια

ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ - Ten Brave Men

Υεμένη: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Σαναά της Υεμένης ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Αλί Αμπντάλα Σάλεχ που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια. «Ο λαός θέλει να αλλάξει ο πρόεδρος», φώναζαν διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο πανεπιστήμιο της Σαναά. Δημοσιογράφοι του Reuters εκτιμούν ότι τουλάχιστον 10.000 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση στο πανεπιστήμιο, ενώ άλλοι 6.000 σε άλλες συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα της Υεμένης. Η αστυνομία παρακολουθούσε, αλλά δεν επενέβη. Εμπνευσμένοι από την εξέγερση στην Τυνησία και τις διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο, οι διαδηλωτές ζητούν βελτίωση των συνθηκών ζωής τους και πολιτικές αλλαγές. Ο πρόεδρος Αλί Σάλεχ, στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ, επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2006 για μια νέα επταετή θητεία. Περίπου ο μισός από τον πληθυσμό των 23 εκατομμυρίων στη χώρα ζει με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα, ενώ το ένα τρίτο υποφέρει από πείνα. Η χώρα αντιμετωπίζει αποσχιστική εξέγερση στο Νότο και επιχειρεί να περιφρουρήσει μία εύθραυστη εκεχειρία στο Βορρά, ενώ παράλληλα η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη χώρα ενισχύεται. Επιχειρώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, ο Σάλεχ πρότεινε την περασμένη εβδομάδα συνταγματική μεταρρύθμιση, που θα περιλαμβάνει τον περιορισμό της προεδρικής θητείας. Αυτή την εβδομάδα υποσχέθηκε επίσης να αυξήσει το μισθό όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά τουλάχιστον 47 δολάρια το μήνα.

Ραβίνοι εναντίον δίκτυο ειδήσεων FOX

Μία επιστολή με την οποία θα καλούν το δίκτυο ειδήσεων FOX να επιβάλλει κυρώσεις στον παρουσιαστή Γκλέν Μπάκ για επανειλημμένη χρήση φωτογραφιών από τους Ναζί και το Ολοκαύτωμα, αλλά και για επιθέσεις μέσα από την εκπομπή του, εναντίον του επιζήσαντα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου... Τζόρτζ Σόρος, θα δημοσιεύσουν την Πέμπτη 400 Ραβίνοι. Με μία δημόσια αναφορά προς τον Ρούπερτ Μέρντοχ, πρόεδρο της εταιρίας που κατέχει την κυριότητα του FOX, οι Ραβίνοι θα απαιτούν να δώσει εξηγήσεις ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, γιατί χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες τους για τον Μπάκ, ώς τίποτε περισσότερο από " αριστερίστικα σκουπίδια ". Η επιστολή θα δημοσιευθεί με την μορφή της πληρωμένης καταχώρησης, στην ανήκουσα στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο, εφημερίδα Wall Street Journal στο φύλλο της Πέμπτης. Για τη δημοσίευση οι ραβίνοι πλήρωσαν 100.000 δολάρια, όπως ανακοινώθηκε. Στην επιστολή οι ραβίνοι εστιάζουν στις "απαράδεκτες επιθέσεις" εναντίον του Σόρος, από τον παρουσιαστή, ενός δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο οποίος μεγάλωσε στην κατειλημμένη από τους Ναζί Ουγγαρία και αποτελεί συχνό στόχο συντηρητικών σχολιαστών. ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ....

Αντικαπιταλιστές οι Γάλλοι

Οι Γάλλοι αντιτίθενται στον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά περισσότερο και από τους κατοίκους της κομμουνιστικής Κίνας, σύμφωνα μια δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Η δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Croix, δείχνει ότι ένας στους τρεις Γάλλους (ποσοστό 33%) πιστεύει πως έφτασε η ώρα να καταργηθεί ο καπιταλισμός. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε και στις δέκα χώρες στις οποίες έγινε η δημοσκόπηση. Στην Κίνα, τη χώρα που το 2010 κατέγραψε οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 10%, μόνο το 3% όσων ρωτήθηκαν πιστεύουν ότι το σύστημα δεν πηγαίνει καλά. Αντιθέτως, σχεδόν δύο στους τρεις (65%) είπαν ότι το σύστημα δουλεύει πολύ καλά και δεν θα πρέπει να αλλαχθεί. Αυτό ήταν και το υψηλότερο ποσοστό έγκρισης του καπιταλισμού σε όλες τις χώρες. Ακολούθησαν η Αυστραλία με 63%, η Βραζιλία με 57% και οι ΗΠΑ με 55%. Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στο διάστημα 8-23 Δεκεμβρίου 2010 σε δείγμα περίπου 600 ατόμων από κάθε χώρα, έδειξε επίσης ότι οι Κινέζοι είναι πεπεισμένοι πως το διεθνές εμπόριο είναι προς το συμφέρον τους (ποσοστό 90%). Περισσότερο ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει η επέκταση του διεθνούς εμπορίου στην οικονομία τους εμφανίζονται οι Αμερικανοί, αφού μόνο το 39% εγκρίνει την προοπτική αυτή. Στις αρχές του μήνα, άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup έδειξε ότι οι Γάλλοι είναι πιο απαισιόδοξοι για την οικονομία τους ακόμη και από τους Αφγανούς ή τους Ιρακινούς.

26 Ιαν 2011

Rory Gallagher - Do You Read Me (live in Athens)

Rory Gallagher Live Athens 1981 - A million miles away

Rory Gallagher - Moonchild - Live in Athens

«Θεραπευτικούς βιασμούς» κάνουν στη Νότια Αφρική

Πως «θεραπεύεις» μία λεσβία; Μα φυσικά ... βιάζοντας την! Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να πιστεύουν πολλοί Νοτιοαφρικανοί άνδρες, καθώς τουλάχιστον μια ομοφυλόφιλη γυναίκα βιάζεται κάθε ημέρα στο Κέιπ Τάουν, για να «θεραπευτεί» και να επιστρέψει στον ίσιο δρόμο. Οι «θεραπευτικοί βιασμοί» έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας στη Νότια Αφρική, όπου πολλοί πιστεύουν ότι το σεξουαλικό αυτό έγκλημα μπορεί να κάνει μια ομοφυλόφιλη γυναίκα να αλλάξει προσανατολισμό. Η πεποίθηση είναι τόσο βαθιά ριζωμένη που μόνο πολύ πρόσφατα ξεκίνησε μια προσπάθεια από οργανώσεις πολιτών να πείσουν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. Τα θύματα των «θεραπευτικών βιασμών» είναι συχνά μαύρες, φτωχές, ομοφυλόφιλες γυναίκες. Ούτε και ο ομαδικός βιασμός της Γιούντι Σιμελάνε, εθνικής ηρωίδας και πρώην άσσου της εθνικής ομάδας γυναικείου ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής, ο οποίος πήρε μεγάλη δημοσιότητα το 2008, δεν κατάφερε να αλλάξει τη νοοτροπία. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.... 

Αφανισμός της ναυπηγοεπισκευαστικής

Τη μεγαλύτερη πτώση παραγωγής μεταξύ όλων των κλάδων της ελληνικής βιομηχανίας παρουσίασε το 2010 η βιομηχανία εξοπλισμού μεταφορών πέραν των μηχανοκίνητων οχημάτων. H πτώση αποδίδεται στην παύση των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων και της κατασκευής τροχαίου εξοπλισμού. Χαρακτηριστικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι το γεγονός ότι από το δεύτερο τρίμηνο του 2008 ως το δεύτερο τρίμηνο του 2010 ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτόν μειώθηκε από 12.600 σε 10.410, δηλαδή κατά 17,4%. Η παραγωγή είχε μειωθεί το 2009 κατά 16,5% και το 2008 κατά 2,4%, ενώ είχε αυξηθεί κατά 14,8% το 2007. Οι αρνητικές τάσεις που επικράτησαν στην παραγωγή τoυ κλάδου αντανακλούν, κυρίως, τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα. Επί συνόλου οκτώ κατηγοριών προϊόντων του κλάδου, όπως αυτές προσδιορίζονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, όλες ανεξαιρέτως εμφανίζουν πτώση του όγκου παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2010, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο του 2009. Η συνολική παραγωγή της βιομηχανίας εξοπλισμού μεταφορών πέραν των μηχανοκίνητων οχημάτων στη χώρα μας το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2010 ήταν μειωμένη, σε σύγκριση με το ίδιο ενδεκάμηνο του 2009, κατά 57%, σε επίπεδα τα οποία είναι κατώτερα από τα αντίστοιχα του έτους 2005 κατά 65,3%. Την ίδια περίοδο του 2009 είχε καταγραφεί μείωση της τάξεως του 18%, σε σχέση με το 2008. Η καθοδική πορεία της παραγωγής του κλάδου κατά το 2010 εκδηλώθηκε με σφοδρή ένταση μετά το πρώτο τετράμηνο, δεδομένου ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα η παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 19,5%. Ειδικότερα τον Νοέμβριο η πτώση ανήλθε σε 34,7%. Σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που αφορούν την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2010, στο διάστημα αυτό μειώθηκε η παραγωγή πολεμικών πλοίων κατά 16,15%, βυθοκόρων, πλοίων-φάρων, πλωτών γερανών και άλλων σκαφών όπως τα λιμενικά και υποβρύχια, κατά 13,8%, πλωτών κατασκευών, συμπεριλαμβανομένων των εξεδρών ιχθυοκαλλιέργειας, πλωτών δεξαμενών, στεγανών κιβωτίων, προσδετήρων πλοίων, σημαντήρων και πλωτών υφαλοδεικτών, κατά 18,6%, σκαφών αναψυχής και αθλητισμού κατά 25,3% και ποδηλάτων και άλλων δίτροχων χωρίς κινητήρα κατά 18,3%. Η πτώση της συνολικής παραγωγής του κλάδου κατά 57% οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν μηδενική η παραγωγή πλοίων και παρόμοιων σκαφών για μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, καθώς και η παραγωγή τροχαίου υλικού, όπως είναι τα βαγόνια και σκευοφόροι και των υπηρεσιών μετατροπής και ανακατασκευής πλοίων και πλωτών εξεδρών και κατασκευών. Η συνολική παραγωγή του κλάδου αντιστοιχούσε κατά την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί το 2005, σε μόλις 1,6% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας. Στο μεσοδιάστημα η παραγωγή του συρρικνώθηκε κατά περίπου 65%. Χαρακτηριστικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι το γεγονός ότι από το δεύτερο τρίμηνο του 2008 ως το δεύτερο τρίμηνο του 2010 ο αριθμός των εργαζομένων σ' αυτόν, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μειώθηκε από 12.600 σε10.410, δηλαδή κατά 17,4%.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι υπάγονται στο ΙΚΑ

Οδηγίες για το ασφαλιστικό καθεστώς των προσλαμβανομένων στο Δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου 2011 έδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι τακτικοί και μετακλητοί υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου, της Βουλής, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, καθώς και οι ιερείς και οι υπάλληλοι των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ). Ως ημερομηνία πρόσληψής τους λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία που φέρει το ΦΕΚ διορισμού υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας θα λάβει χώρα μέσα σ’ ένα μήνα από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης διορισμού, διαφορετικά ως ημερομηνία πρόσληψης λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας. Επομένως εάν υπάλληλος έχει ΦΕΚ διορισμού πριν από την 1η Ιανουαρίου 2011 και η ανάληψη υπηρεσίας λάβει χώρα μέσα σ’ ένα μήνα από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης του διορισμού, δεν θα υπαχθεί στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά σε αυτή του Δημοσίου. Από τη διατύπωση της διάταξης, η οποία αναφέρεται σε «πρόσληψη» για πρώτη φορά, συνάγεται κατ’ αρχήν, ότι στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα υπαχθούν μόνο όσα από τα ανωτέρω πρόσωπα διορισθούν χωρίς να έχουν καμία προϋπηρεσία με οποιαδήποτε σχέση εργασίας πριν την 1η Ιανουαρίου 2011. Έτσι, υπάλληλος που προσλαμβάνεται με σχέση δημοσίου δικαίου από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά, έχει όμως προϋπηρεσία στο Δημόσιο, σε ΟΤΑ ή σε άλλο ΝΠΔΔ ή σε αντίστοιχες υπηρεσίες κράτους-μέλους της ΕΕ, ως τακτικός υπάλληλος ή λειτουργός (ή εξομοιούμενος), συμβασιούχος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, ημερομίσθιος (έστω και μία ημέρα εργασίας) ή με σύμβαση μίσθωσης έργου ή κατ’ αποκοπή εργασία, οι οποίες όμως έχουν τα χαρακτηριστικά της εξαρτημένης εργασίας, δεν θα υπαχθεί στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ), αλλά στην ασφάλιση του Δημοσίου. Το ίδιο ισχύει και για τον υπάλληλο που μετατάσσεται ή μεταφέρεται από άλλη δημόσια υπηρεσία στην οποία η έναρξη της διανυθείσας υπηρεσίας του προηγείται της 1-1-2011, καθώς και για αυτόν που θα μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, αλλά ο χρόνος προϋπηρεσίας του σε αυτό, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ανατρέχει πριν την ανωτέρω ημερομηνία. Τα ανωτέρω, έχουν ανάλογη εφαρμογή για τους υπαλλήλους που θα διορισθούν ως τακτικοί ή μετακλητοί σε ΝΠΔΔ από 1/1/2011 και μετά, οι οποίοι δεν θα υπαχθούν στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κοινό καθεστώς ΙΚΑ), αλλά στην ασφάλιση του φορέα που θα υπάγονταν πριν τη θέσπιση των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν. 3865/2010. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα όσα προαναφέρθηκαν θα τύχουν εφαρμογής ανεξάρτητα από τον χρόνο που έχει μεσολαβήσει μεταξύ της τυχόν προϋπηρεσίας του υπαλλήλου και της νέας πρόσληψης, καθώς επίσης και από την ύπαρξη ή μη ασφάλισης κατά την διάρκεια της προϋπηρεσίας του, αφού από καμία διάταξη δεν προκύπτει τέτοια σύνδεση.

Το ένα πέμπτο των εξαγωγών μας είναι τρόφιμα και ποτά

Οι εξαγωγές σε τρόφιμα και ποτά, το 11μηνο του 2010, συμμετέχουν κατά 21,6% στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών όπως προκύπτει από την επεξεργασία από τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Α.Ε των στατιστικών δεδομένων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής - ΕΛ.ΣΤΑΤ. Η αξία τους ανέρχεται σε 3.096,4 εκατ. ευρώ και αυξήθηκαν κατά 4,6% το 11μηνο 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Τα κυριότερα εξαγόμενα προϊόντα είναι: τα φρούτα και καρποί νωπά ή αποξηραμένα τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 0,7% και ανέρχονται σε 542,5 εκατ. ευρώ, τα ψάρια νωπά ή κατεψυγμένα τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 11,0% και ανέρχονται σε 425,9 εκατ. ευρώ, τα λαχανικά παρασκευασμένα ή διατηρημένα τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 19,8% και ανέρχονται σε 362,8 εκατ. ευρώ, τα φρούτα παρασκευασμένα ή διατηρημένα τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 8,4% και ανέρχονται σε 297,3 εκατ. ευρώ, το τυρί και το πηγμένο γάλα για τυρί το οποίο εμφανίζει αύξηση κατά 7,4% και ανέρχεται σε 203,9 εκατ. ευρώ και τα διάφορα παρασκευάσματα διατροφής τα οποία εμφανίζουν αύξηση κατά 25,9% και ανέρχονται σε 137,7 εκατ. ευρώ.

Κίνα: Αιχμή του δόρατος οι γυναίκες στο στρατό

Ο Σοβιετικός μπαμπούλας έπαψε να υπάρχει για τους Αμερικανούς με την πτώση του τείχους. Η Ρωσία είναι για αυτούς πλέον ένας δυνατός αντίπαλος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η "τρομερή ανίκητη αρκούδα" του παρελθόντος. Ο αντίπαλος για τις ΗΠΑ, είναι ο κοιμώμενος (μέχρι πρόσφατα) γίγαντας που λέγεται Κίνα. Και από ότι φαίνεται στην Αμερική, έχουν καταλάβει ότι με την Κίνα δεν μπορεί κάποιος να αστειευτεί. Και πώς να το κάνει άλλωστε όταν τα τελευταία στοιχεία λένε ότι ο στρατός (μόνο ο στρατός) που μπορεί η Κίνα να συγκεντρώσει σε περίπτωση κρίσης ξεπερνάει τα 650 εκατομμύρια φαντάρους. Μεγάλο είναι το βάρος που δίνουν οι Κινέζοι στις γυναίκες στο στρατό. Τις εκπαιδεύουν όχι μόνο στον τακτικό στρατό, αλλά πολλές γυναίκες είναι μέλη ειδικών δυνάμεων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι 298 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ μόνο οι γυναίκες που υπηρετούν στο στρατό τις Κίνας είναι 324 εκατομμύρια.

Κίνα: Πως εκπαιδεύει το στρατό

25 Ιαν 2011

Μεγάλη παραγωγή κρασιού θα έχει ως το 2014 η Κίνα

Μπορεί οινικές ποικιλίες όπως το «Μάτι του τίγρη» και το «Ζου Φενγκ Νουάρ» να ηχούν παράξενα στα αυτιά των δυτικών καταναλωτών, σύντομα όμως αναμένεται να βρίσκονται στα χείλη ολοένα και περισσότερων εραστών του καλού κρασιού σε όλο τον κόσμο. Νέα μεγάλη βιομηχανική έκθεση προέβλεψε ότι ως το 2014, η Κίνα πρόκειται να παράγει περισσότερο κρασί από την Αυστραλία, με την ετήσια παραγωγή της να αυξάνεται από 72 εκατομμύρια σε 128 εκατομμύρια φιάλες, παρουσιάζοντας δηλαδή αύξηση της τάξης του 77%. Το επίτευγμα αυτό θεωρείται εκπληκτικό, μίας ως το 2006 η Κίνα δεν συγκαταλεγόταν καν στους δέκα μεγαλύτερους οινοπαραγωγούς του κόσμου. Οι ειδικοί λένε ότι στην πλειονότητα του το κινεζικό κρασί, περισσότερο κόκκινο παρά λευκό, θα συνεχίσει να καταναλώνεται από την εγχώρια αγορά, καθώς το ολοένα και καλύτερο επίπεδο ζωής αυξάνει τις απαιτήσεις για ένα προϊόν που μέχρι πρότινος θεωρούνταν πολυτέλεια. Το κρασί συνεχίζει να θεωρείται ένα σύμβολο ανώτερης κοινωνικής θέσης και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην αναδυόμενη μεσαία τάξη. Παρότι η μέση κατά κεφαλή κατανάλωση κρασιού στην Κίνα παραμένει πολύ μικρή σε σύγκριση με εκείνη που παρουσιάζουν τα δυτικά κράτη, η ζήτηση αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο κινεζικός πληθυσμός αγγίζει το 1,3 δισεκατομμύρια άτομα, σημαίνει ότι η Κίνα θα μπορούσε εύκολα να γίνει η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Άλλωστε η ανερχόμενη κινεζική αγορά βοήθησε την αγορά του κρασιού να κρατηθεί στην «επιφάνεια» κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ακριβότερες επωνυμίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι ένας επιχειρηματίας από το Χονγκ Κονγκ αγόρασε σε δημοπρασία μία σπάνια φιάλη Chateau Lafite-Rothschild προς 170.000 ευρώ, ενώ το ίδιο το Χονγκ Κονγκ έχει γίνει το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο δημοπρασιών κρασιών μετά την Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Ιορδανία: Η έρημος θα γίνει μια πράσινη έκταση

Η Ιορδανία και η Νορβηγία συνεργάζονται ώστε να δημιουργήσουν μια ενεργειακή όαση στην έρημο. Το σχέδιο ονομάζεται Sahara Forest Project και προβλέπει την κατασκευή μιας εγκατάστασης η οποία θα εκμεταλλεύεται την ενέργεια του ηλίου και της θάλασσας. Η αρχική ιδέα διατυπώθηκε το 2008 και χρειάστηκαν δύο χρόνια για την συγκέντρωση της απαραίτητης χρηματοδότησης. Το Sahara Project θα εφαρμόσει την τεχνολογία Seawater Greenhouse σε συνδυασμό με τα ηλιακά-θερμικά συστήματα, ώστε να μεταμορφώσει αρχικά μια περιοχή των 200.000 τ.μ. σε μια εύφορη και πράσινη όαση. Η ελπίδα των σχεδιαστών είναι ότι σταδιακά η εφαρμογή του σχεδίου θα επεκταθεί στα 2 εκατ. τ.μ., λύνοντας τα προβλήματα πολλών ανθρώπων στην περιοχή.

Η δίψα του κέρδους

Τις τελευταίες ημέρες βλέπω συνεχώς αγανακτισμένους φαρμακοποιούς, να εξηγούν ότι πλήττονται, πως θα κλείσουν οι μισοί και θα αφανισθεί ο κλάδος, πως θα λείψουν οι απαράμιλλες φροντίδες τους από τους συνταξιούχους και ηλικιωμένους. Oι φαρμακοποιοί είναι μορφωμένοι, εξοικειωμένοι με την καθημερινή έννοια του ανθρώπινου πόνου, πιο κοντά στην ανακούφιση την προσφορά, την ανθρωπιά. Όμως όταν τους ακους, ανατριχιάζεις από το συντεχνιασμό του λόγου τους, όλα τα παραπάνω έχουν χαθεί, κρύβονται κάτω από τον πανικό της μείωσης της ευπορίας τους. Και βέβαια στα εμπορικά καταστήματα εργάζονται σαν σκυλιά από Δευτέρα μέχρι Σάββατο και σε όλους λείπουν οι προσωπικες και οικογενειακές στιγμές, οι φαρμακοποιοί θέλουν να κρατήσουν ιερό το δικαίωμα στη ξεκούραση, αν και ποτέ δεν αντίδρασαν για τον διπλανό τους που τον έβλεπαν να εργάζεται σαν σκλάβος στο μαγαζί που πήγαιναν για να ψωνίσουν. Δεν έχουν κανένα εθνικό και κοινωνικό κύτταρο μέσα στον εγκέφαλό τους. Αποκαλύπτονται αδίστακτοι πωλητές φαρμάκων, έμποροι της ανακούφισης του πόνου, συμμέτοχοι ενεργοί για τόσα χρόνια του κλειστού κυκλώματος που δημιούργησε το αίσχος της πολυφαρμακίας. Απολαμβάνουν υπερκέρδη, από υπερβολικά νόμιμα ποσοστά (22% έως 35%) και πολλά άλλα αφανή και αδιαφανή, όπως παροχές φαρμακευτικών εταιριών και αποθηκών, αποδοχή και συντήρηση κυκλωμάτων υπερσυνταγογραφήσεων. Δεν είναι φτωχοί οι φαρμακοποιοί. Θα ήταν π.χ. ενδιαφέρον να μάθουμε το μέσο όρο των φορολογικών τους δηλώσεων αν και χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει. Δεν είναι ασυνείδητοι οι φαρμακοποιοί. Όχι όλοι. Έχουν όπως λέμε επίπεδο, κάποιο κύρος στην τοπική τους κοινωνία, ξέρουν τον κόσμο, τις κρυφές του αρρώστειες, τα πάθη του. Κι αν δεν συμπάσχουν συμπονούν. Και λειτουργούν και σαν πρωτοβάθμιο σύστημα περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας για τους υπερήλικες. Να πάρουν την πίεση, να ακούσουν το φόβο της μοναξιάς.Τους έχει όμως αλλοτριώσει το εύκολο χρήμα, γουστάρουν ελεύθερη και πλούσια ζωή όπως άλλωστε πιθανόν όλοι μας στη θέση τους. Τους μάθανε στα πανεπιστήμια που σπούδασαν ότι ο μεγαλύτερος στόχος στη ζωή τους πρέπει να είναι το κέρδος και να το αποκτούν με εύκολο τρόπο.... Σας θυμίζει κάτι από το Αμερικάνικο όνειρό; Από την ελπίδα του καπιταλισμού; Από τα αιτήματα των λαθρομεταναστών που κάνουν απεργίες και ζητάνε να αποκτήσουν ίδια δικαιώματα στο κέρδος και αυτοί; Γιατί μήν έχετε την αφέλεια να πιστεύετε ότι οι ξένοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη αυτού του τόπου, απλά τους είπαν ότι εδώ θα τα οικονομήσουν και αυτοί ήρθαν να βγάλουν χρήμα με κάθε μέσο. Αλλά δεν περιμένω από τους ξένους να αγαπάνε την πατρίδα μου. Αυτό το περιμένω από τους Έλληνες. Χάθηκε από το ελληνικό λεξιλόγιο η έννοια της θυσίας για το διπλανό μας. Και χωρίς τη λέξη θυσία δεν γίνεται καμιά επανάσταση και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Τελικά σε αυτό το βασανισμένο τόπο αγράμματοι και σπουδασμένοι ζούνε μόνο για έναν σκοπό που είναι το ατομικό κέρδος.  Βλέπετε και οι μορφωμένοι παραμορφώθηκαν από την αγάπη για το κέρδος. Αντί για παιδεία πήραν από τους καθηγητές τους τις αρχές του φιλελευθερισμού... Ο λαός κατάντησε ένα άθροισμα αχόρταγων συντεχνιών....που τελικά κατάντησαν κοινωνικοί καννίβαλοι.

24 Ιαν 2011

Βίντεο από την έκρηξη στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Πολύνεκρη έκρηξη στη Μόσχα

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο στη Μόσχα, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται διαρκώς φθάνοντας τους 35 νεκρούς και περισσότερους από 130 τραυματίες. Καμικάζι πυροδότησε βόμβα στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της Μόσχας, σπέρνοντας πανικό και θάνατο. Οι πτήσεις στο Ντομοντέτοβο διακόπηκαν, και αποκλείστηκαν οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο. Η αστυνομία τέθηκε σε συναγερμό διενεργώντας ταυτόχρονα ελέγχους σε όλα τα μέσα μεταφοράς της ρωσικής πρωτεύουσας υπό το φόβο δεύτερης επίθεσης, στο μετρό ή σε λεωφορεία. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν στα άλλα δύο αεροδρόμια της Μόσχας. Στο αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης αφότου ο καμικάζι, ο οποίος εισήλθε από μία από τις εισόδους του αερολιμένα χωρίς να περάσει από έλεγχο, πυροδότησε βόμβα βάρους οκτώ έως 11 κιλών ΤΝΤ. «Ο καμικάζι ανατινάχτηκε ενώ βρισκόταν μέσα στο πλήθος που περίμενε να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες» δήλωσε πηγή της αστυνομίας στο πρακτορείο ΡΙΑ Νόβοστι. Άλλη αστυνομική πηγή ωστόσο είπε στο πρακτορείο Ιντερφάξ ότι «δεν αποκλείεται η βόμβα να ήταν τοποθετημένη ανάμεσα στις αποσκευές». Η βόμβα, που ήταν γεμάτη με μεταλλικά καρφιά, προκάλεσε έκρηξη τόσο ισχυρή που ισοδυναμούσε με έκρηξη ίση με 5-7 τόνους ΤΝΤ. Παρόλο που το Ντομοντέτοβο είναι από τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια της Ρωσίας είχε καταγραφεί και το 2004 περίπτωση παραβίασης ασφαλείας. Καπνοί έβγαιναν από την αίθουσα της ζώνης παραλαβής αποσκευών και οι επιβάτες έτρεχαν έντρομοι προς τις εξόδους κινδύνου, σύμφωνα με μαρτυρίες που φθάνουν από τη Μόσχα. Στο αεροδρόμιο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και σωστικά συνεργεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες. Οι τελευταίες πληροφορίες του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, κάνουν λόγο για 35 νεκρούς και περισσότερους από 130 τραυματίες. Είκοσι τραυματίες δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι έχουν βρει το κεφάλι του βομβιστή αυτοκτονίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 15:32 (ώρα Ελλάδος) σε διάδρομο αναμονής κοντά στη ζώνη παραλαβής αποσκευών στην αίθουσα διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του κέντρου της Μόσχας. Τα αεροπλάνα που είχαν προσγειωθεί στο Ντομοντέντοβο λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη προέρχονταν από το Κάιρο, το Τόκιο, το Ντίσελντορφ και το Λονδίνο. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποσχέθηκε ότι οι αρχές θα καταδιώξουν και θα τιμωρήσουν τους υπεύθυνους για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στο μεγαλύτερο ρωσικό αεροδρόμιο και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 31 ανθρώπους. «Η ασφάλεια θα ενισχυθεί στα μεγάλα διαμετακομιστικά κέντρα», είπε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διέταξε να εφαρμοστεί ένα «καθεστώς ειδικής ασφάλειας» στους σταθμούς και τα αεροδρόμια της χώρας. Θρηνούμε τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ντομοντέντοβο. Οι οργανωτές (της επίθεσης) θα διωχθούν και θα τιμωρηθούν», υποσχέθηκε. Η Μόσχα έζησε τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στο έδαφός της σε διάστημα έξι ετών το Μάρτιο του 2010 όταν δύο γυναίκες καμικάζι από την έκρυθμη περιοχή του Νταγκεστάν ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες στο μετρό, σκοτώνοντας 40 ανθρώπους.

Αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων στη Zootechnia

Με σημαντικές καινοτομίες, όπως το 1ο Πανόραμα Ελληνικών Φυλών Ζώων, στο οποίο θα παρουσιαστούν και αυτόχθονα είδη υπό εξαφάνιση, ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, η 7η διεθνής έκθεση για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία «Zootechnia 2011», που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Το 1ο Πανόραμα, που διοργανώνεται στις 5 Φεβρουαρίου, στο περίπτερο 17, δεν θα είναι η μόνη εκδήλωση της έκθεσης με τις αυτόχθονες φυλές στο επίκεντρο. Σ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να βλέπουν τα ζώα της επίδειξης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα περίπτερα 1 και 3, όπου θα υπάρχει και σχετικό ενημερωτικό υλικό. Στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης περιλαμβάνονται ακόμη το «Σαλόνι Αλόγου», στα Περίπτερα 3 και 17, το «Pet Festival» (Φεστιβάλ Κατοικίδιων Ζώων) στο Περίπτερο 2 και η ημερίδα με θέμα «H Κοινή Γεωργική Πολιτική», που συνδιοργανώνεται από την HELEXPO, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και την Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης. Οι ξένοι συμμετοχές στην 7η Zootechnia, η οποία διοργανώνεται από τη Helexpo, προέρχονται από 24 χώρες, ενώ τα εκθέματα είναι μηχανήματα/εξοπλισμός, ζωοτροφές/κτηνιατρικά φάρμακα, αξεσουάρ/εφόδια, ζώντα ζώα παραγωγής, υπηρεσίες κ.α.
ΠΑΝΤΩΣ Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ....

Σχέδιο Suga: Σε ποια ελληνικά νησιά θα έκαναν απόβαση οι Τούρκοι

Απόβαση σε συγκεκριμένα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο περιλάμβανε το σχέδιο "Suga" που είχε καταστρώσει το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Βαριοπούλα", η οποία προετοιμάστηκε την περίοδο 2002-2003 στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποδυνάμωση και πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Γιενί Σαφάκ". Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκαν στοιχεία γύρω από τη "Βαριοπούλα", είχε διαρρεύσει στον τουρκικό τύπο ότι η όλη επιχείρηση περιλάμβανε την πρόκληση κρίσης με την Ελλάδα, με θερμά επεισόδια στον εναέριο χώρο και στα ύδατα του Αιγαίου. Η εφημερίδα γράφει ότι έγγραφα που βρέθηκαν στο επιτελείο του Στόλου στο Γκιόλτζουκ, έδειξαν πως η χούντα που ετοίμασε το σχέδιο "Βαριοπούλα" είχε για στόχο την τουρκική απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο. Όλα αυτά, μετά από διαταγή του τότε διοικητή του τουρκικού στόλου ναύαρχου Οζντέν Ορνέκ για πρόκληση κρίσης γύρω από τις βραχονησίδες στο Αιγαίο, οι οποίες αποκαλούνται στο έγγραφο, όπως ονομάζονται και επισήμως στην Τουρκία, "νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα". Στην εν λόγω διαταγή ζητείται να συσταθούν οι σχετικές επιτροπές μέχρι τις 3 Μαρτίου 2003, ημέρα κατά την οποία θα γινόταν συζήτηση επί του σχεδίου Βαριοπούλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνεδρίαση που έγινε το Δεκέμβριο του 2002 σχετικά με το σχέδιο "Suga" που ήταν το ναυτικό τμήμα της "Βαριοπούλας", "προτάθηκε να αξιοποιηθούν οι προστριβές που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών, γύρω από το νησί Ζουράφα". Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι "σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο τη Λέρο, με τη συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης". Σε έκθεση που γράφτηκε μετά την εν λόγω συνεδρίαση, το Δεκέμβριο του 2002 και φέρει την υπογραφή του αρχιπλοίαρχου Ντενίζ Τζόρα, αναφέρεται σύμφωνα με την εφημερίδα ότι "εκτιμάται πως η ετοιμασία εκτεταμένης επιχείρησης εναντίον της Λέρου, θα προκαλέσει αλλαγή στην κατάσταση επιφυλακής της Ελλάδας". Σε άλλη έκθεση των επιτροπών που συστάθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου "Suga", αναφέρονται και τα ονόματα των νησιών όπου θα γίνει απόβαση. Γίνεται λόγος για τις Οινούσσες, με το σκεπτικό ότι "οι Οινούσσες ελέγχουν από το βορρά το δίαυλο του Τσεσμέ κι από ανατολικά τη Χίο και ως εκ τούτου θα προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα". Σε άλλο σημείωμα που φέρει την υπογραφή του αντιπλοίαρχου Ερντίν Ινάλ και συντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2003 αναφέρεται ότι στη μονάδα που θα δημιουργηθεί για την επιχείρηση στα νησιά θα πάρει μέρος και μία ομάδα αμφίβιων καταδρομών. Τέλος στην έκθεση για τη σχετική με το σχέδιο "Suga" συνεδρίαση που έγινε τον Ιανουάριο του 2003, αναφέρεται ότι οι εξελίξεις σχετικά με την κρίση, όμοια με αυτής στα Ίμια, που θα ξεσπάσει, θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ.

Τα χαρέμια καλά κρατούν στην Τουρκία

187.000 γυναίκες της Τουρκίας «μοιράζονται» τον άντρα τους με άλλες συζύγους, σε μια χώρα όπου υπάρχουν κάπου 7 εκατ. παντρεμένα ζευγάρια και όπου οι γυναίκες που παντρεύτηκαν νωρίτερα από τα 18 τους χρόνια υπολογίζονται σε 5.5 εκατ. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών για Αντρες και Γυναίκες δύο Τούρκοι ακαδημαϊκοί προκαλώντας πάταγο -καθώς επισήμως η πολυγαμία απαγορεύεται, η ΕΕ αξιολογεί ιδιαίτερα αυστηρά θέματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρά ταύτα αποδεικνύεται ότι η πολυγαμία είναι ευρέως διαδεδομένη, κυρίως στα ανατολικά της χώρας. Οι δεύτεροι γάμοι είναι συνήθως θρησκευτικοί και οι γυναίκες εμπλέκονται σε πολυγαμικές καταστάσεις υπό την πίεση της οικογένειας ή των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, σημειώνει σχετικά η «Hurriet». Οι δύο ερευνητές εξέτασαν σε βάθος τους παράγοντες πίεσης που ασκούνται στις γυναίκες -όπως είναι οι πρόωροι γάμοι σε πολύ νεαρή ηλικία, το ύψος της προίκας, η πρόταξη του γιου έναντι της κόρης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι προίκα «ζητήθηκε» να καταβληθεί για 2 εκατ. γυναίκες, ενώ οι γάμοι σε πολύ νεαρή ηλικία οδηγούν τις γυναίκες στη διακοπή της σχολικής τους εκπαίδευσης και σε περιορισμένες επαγγελματικές επιλογές, καθώς και σε μεγάλη ψυχολογική πίεση ή και βία, που συχνά επηρεάζει την υγεία τους ή την υγεία των παιδιών τους. Κατά την έκθεση επίσης, κάπου 450.000 γυναίκες έχουν παντρευτεί σε μη δεσμευτικές νομικά θρησκευτικές τελετές, προέρχονται δε κατά κύριο λόγο από χαμηλού μορφωτικού επιπέδου κοινωνικά στρώματα. Τέλος, κάπου 7 εκατ. γάμοι έγιναν με απόφαση των γονιών, το 12,4% των γάμων έγιναν ανάμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, ενώ προίκα ζητήθηκε στο 50% των γάμων στην κεντροανατολική Τουρκία, στο 47% της βορειοανατολικής και στο 32% της νοτιοανατολικής Τουρκίας. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Δωρεάν test Παπανικολάου

Δωρεάν κυτταρολογικές εξετάσεις τραχηλικού επιχρίσματος (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, από σήμερα έως το τέλος του μήνα (24-31). Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Στόχος είναι η εφαρμογή στην πράξη της προληπτικής ιατρικής και των προσυμπτωματικών ελέγχων, για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να γίνει συνείδηση η ανάγκη για ετήσιο έλεγχο σε όλες τις γυναίκες. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπανικολάου, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους. «Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Το άγχος της καθημερινότητας και η δουλειά συχνά μας αναγκάζουν να αναβάλλουμε για «άλλη μέρα» αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για μας. Είναι ευκαιρία αυτή την βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η Βιομηχανία Ζάχαρης αγοράζει με τιμές 1985

Για εμπαιγμό των αγροτών όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική κατηγορεί τόσο τη διοίκηση της ΕΒΖ όσο και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το Σωματείο συγκομιστών τεύτλων εργοστασίου Πλατέος. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου έχει ως εξής:
«Καταγγέλλουμε την πολιτική του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και της βιομηχανίας ζάχαρης για τον εμπαιγμό των αγροτών όσον αφόρα τη τιμολογιακή πολιτική. Συγκεκριμένα, μετά από συζητήσεις που είχαμε με φορείς του ΥΠ.Α.Α.Τ και της Ε.Β.Ζ. διατυπώθηκε η πολιτική δέσμευση για διατήρηση της τευτλοκαλιέργειας στη χώρα μας. Δυστυχώς όμως με την ανακοίνωση του νέου τιμολόγιου διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να διατηρηθεί η τετλοκαλιέργεια, απόφαση καταστροφική για τον αγροτικό (και όχι μόνο) κόσμο. Το αναγγελθέν τιμολόγιο αντιστοιχεί σε τιμές τεύτλων του 85. Με δεδομένο το τεράστιο κόστος παραγωγής, ας αναλογιστεί ο κάθε παραγωγός αν αξίζει να σπείρει τεύτλα όταν τη χρονιά που μας πέρασε ελάχιστοι αν όχι κάνεις κέρδισαν καλλιεργώντας. Τέρμα στον εμπαιγμό. Δεν αντέχουμε για άλλη μια φορά να σπείρουμε τεύτλα βασιζόμενοι στα καθ` εξακολούθηση ψεύδη της βιομηχανίας όπως η απονιτροποιηση και η ολοκληρωμένη διαχείριση. Δεν είναι οι αγρότες που κλείνουν τα εργοστάσια, είναι η διοίκηση του υπουργείου, της Αγροτικής τράπεζας και της ίδιας της βιομηχανίας. ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ;
ΤΟ ΔΣ
Λιολιόπουλος Νίκος
Παπαδόπουλος Κοσμάς

Τους έπιασαν στην Κορινθία

Ύστερα από έλεγχο Αστυνομικών, σε φορτηγό,στην εθνική οδό, στην Κόρινθο, συνελήφθησαν, τριάντα δύο (32) λαθρομετανάστες που ήταν κρυμμένοι στο όχημα και ο αλλοδαπός διακινητής του, που τους μετέφερε από την Αθήνα στο λιμάνι των Πατρών, με τελικό προορισμό το Μπάρι Ιταλίας. Συγκεκριμένα, συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού, ένας 26χρονος Ουκρανός, ο οποίος διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα . Σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, στο όχημα, ήταν 32 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων 26 Αφγανοί υπήκοοι (άνδρες) και 6 Ιρακινοί (3 γυναίκες εκ των οποίων μια ανήλικη και 3 άνδρες εκ των οποίων ο ένας ανήλικος). Κατά τον έλεγχο του φορτηγού, ο οδηγός επέδειξε Γερμανική άδεια κυκλοφορίας η οποία είναι πλαστή, όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίας και το αντίστοιχο ασφαλιστήριο συμβόλαιό του (πράσινη κάρτα). Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός πλαισίου του οχήματος αντιστοιχεί σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρείας, με έδρα τους Αγίους Αναργύρους Αττικής. Ο οδηγός - διακινητής και οι λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ το όχημα κατασχέθηκε. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Αυξάνουν τα διόδια

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη θα ισχύσουν οι νέες αυξημένες τιμές στα διόδια που είχαν ανακοινώσει στις αρχές του μήνα οι εταιρείες παραχώρησης που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους. Στο δρόμο Κόρινθος - Καλαμάτα τα δίκυκλα θα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι 1,70 ευρώ, τα ΙΧ 2,40 ευρώ, τα μεσαία φορτηγά 6,20 ευρώ και τα μεγάλα 8,70 ευρώ. Στην Νεστάνη οι τιμές θα είναι αντίστοιχα 1,60, 2,30, 5,90 και 8,20 ενώ στην Ασέα οι τιμές θα είναι 1,30, 1,90, 4,80 και 6,70. Στα διόδια της Ελευσίνας τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20 τα ΙΧ 3,10 τα μεσαία φορτηγά 7,90 και τα μεγάλα φορτηγά 11. Αντίστοιχες θα είναι οι τιμές στα διόδια του Ισθμού στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια του Ζευγολατιού στο ρεύμα προς Πάτρα και το Ρίο, στο ρεύμα προς Αθήνα. ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ....



23 Ιαν 2011

Νότης Σφακιανάκης - Ο αετός





Ο αετός πεθαίvει στov αέρα
ελεύθερoς και δυvατός
της απovιάς όταv τov βρίσκει σφαίρα
τov αγκαλιάζει o ουρανός.

22 Ιαν 2011

pink flamingos



Ας ήταν η Τέχνη το όπλο τον λαών, να σκότωνε η ομορφία και μες σε χαμόγελα να φύτρωναν σταυροί...


Μαρινέλλα - ΜΗ ΛΥΓΙΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ

Μαρινέλλα - Κράτα Μάνα

Στις 09 Οκτωβρίου του 1973, κυκλοφόρησε ο δίσκος ΑΛΒΑΝΙΑ σε μουσική Γιώργου Κατσαρού και στίχους Πυθαγόρα, αφιερωμένος στην Εποποιία του 1940. Ο δίσκος αυτός, ήταν ουσιαστικά η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της Μαρινέλλας με συγκεκριμένους δημιουργούς αλλά και με συγκεκριμένο θέμα. Τα τραγούδια παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και μεταδόθηκαν απευθείας από την ΕΙΡΤ, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου.

Αντάρτικος χορός - ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

21 Ιαν 2011

Καλό Σαββατοκύριακο








ΟΠΛΟ ΕΝΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο διπλωματικός χορός της εξωτερική πολιτικής της Ελλάδας



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλληνες από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακινήτων στη Σμόλιαν Βουλγαρίας

Ένας νέος «χάρτης» στην ιδιοκτησία ακινήτων στην πόλη Σμόλιαν, στη νότια Βουλγαρία, διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια, έπειτα από την καταγραφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος αλλοδαπών, που αποκτούν ακίνητο είτε για ιδιωτική χρήση είτε για την ανάπτυξη ενός επενδυτικού έργου. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η δήμαρχος του Σμόλιαν, Ντόρα Γιάνκοβα, συνολικά 1.635 αλλοδαποί και 20 αλλοδαπές εταιρίες κατέχουν ακίνητα (κάθε μορφής) στο δήμο του Σμόλιαν. Βρετανοί, Γάλλοι, Ισραηλινοί, Ρώσοι, Αμερικανοί και Έλληνες είναι μόνο ορισμένοι από τους αλλοδαπούς που περιλαμβάνονται στη «λίστα» των ιδιοκτητών ακινήτων στο Σμόλιαν, τόνισε η κ. Γιάνκοβα. Η ίδια υπογράμμισε ότι οι ξένοι που κατέχουν ακίνητα (κυρίως οικιστικά) στο Σμόλιαν είναι φορολογούμενοι που δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα, καθώς καταβάλλουν τους δημοτικούς φόρους που τούς αναλογούν. ....ΡΕ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΜΑΣ.....