22 Ιουλ 2010

Ελαιόλαδο «σταγόνα πράσινου χρυσού»

Πρέπει να μαθαίνουμε τα καλά από τους ξένους. Παράδειγμα προς μίμηση είναι η περίπτωση του ιταλικού αγροτικού συνεταιρισμού ελαιολάδου «Agraria Riva del Garda». Μπορεί να προκαλεί έκπληξη, όμως αποτελεί πραγματικότητα. Ιταλοί παραγωγοί, μέλη συνεταιρισμού, παράγουν ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το οποίο πουλάνε προς 540 ευρώ το κιλό, αν κάποιος αγοράσει το μπουκάλι στην ειδική συσκευασία μαζί με έναν τόμο της ιστορίας του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου της περιοχής στην οποία παράγεται. Το όνομά του είναι «Uliva 1111» ή όπως το επονόμασαν «σταγόνα πράσινου χρυσού».
Το γιατί είναι αυτονόητο. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι αν κάποιος θελήσει να αγοράσει ένα μπουκαλάκι των 0,250 του λίτρου πρέπει να το παραγγείλει από τώρα για του χρόνου. Κι αυτό γιατί το όνομά του εκφράζει και τον αριθμό των φιαλιδίων της ετήσιας παραγωγής, που είναι 1.111, και ήδη εξαντλήθηκαν προ πολλού.
Όταν θέλουμε να «βγούμε» στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές με αιχμή του δόρατος την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων της μεσογειακής διατροφής πρέπει να γνωρίζουμε τους ανταγωνιστές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: