23 Ιουλ 2010

Καύσωνας στη Ρωσία

Ίδρωσαν πολύ σήμερα οι κάτοικοι της Μόσχας ζώντας τη θερμότερη ημέρα των τελευταίων 30 ετών κι ενώ έχουν, εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα και της αφόρητης υγρασίας στην ατμόσφαιρα, καταστραφεί σοδειές δημητριακών στη Ρωσική Ομοσπονδία, εμβαδού περίπου ίσου με την Πορτογαλία, όπως πιστοποίησε σήμερα το Μετεωρολογικό κέντρο «Fobos» και το υπουργείο της Γεωργίας.
Η μέση τελική θερμοκρασία στη Μόσχα έφθασε πολύ κοντά, σε περιοχές της πρωτεύουσας πυκνοκατοικημένες, στους 37-38 βαθμούς Κελσίου, πρώτη φορά τόσο υψηλά μετά από το μακρινό 1981.
Είναι πιθανόν, την Κυριακή, να καταρριφθεί για όλη την Μόσχα η «ιστορική» θερμοκρασία των 36,6 βαθμών Κελσίου, η οποία καταγράφηκε στη διάρκεια του 1936, όπως προβλέφθηκε σήμερα από το «Fobos» και μεταδόθηκε από τα κρατικά ΜΜΕ. Αρκεί ν αναφερθεί ότι η Μόσχα έχει ζήσει και σε μείον 35 βαθμούς Κελσίου. Με τις τωρινές θερμοκρασίες, γεγονότα ακυρώνονται και οι πωλήσεις των κλιματιστικών έχουν αυξηθεί πάρα πολύ.Έτσι, κάποιος μπορεί να δει γυναίκες με μπικίνι και άντρες με μπλούζες μπόξερ και σορτς, ακόμα και κοντά στο Κρεμλίνο. Άλλοι νέοι πέφτουν ντυμένοι μέσα στις λίμνες των σιντριβανιών. Με δικαστική απόφαση, το σημερινό ωράριο συντομεύθηκε κατά μία ώρα, για ναανταπεξέλθουν οι εργαζόμενοι.
ΤΗΓΑΝΙ Η ΡΩΣΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: