18 Ιαν 2010

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στις Σέρρες

Τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο του Σρυμονικού, μετά τις 11.30 το πρωί, αποφάσισαν οι αγρότες των Ομοσπονδιών ΟΑΣ και ΟΔΑΣ, οι οποίοι έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους από την περασμένη Πέμπτη παράπλευρα της εθνικής οδού.
Με σημείο συνάντησης τη διασταύρωση Σερρών - Σιδηροκάστρου, στις 11.00 το πρωί, οι αγρότες των Αδέσμευτων Συλλόγων του νομού θα ξεκινήσουν με τα τρακτέρ τους για το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, με σκοπό να αποκλείσουν τη διέλευση των αυτοκινήτων και των φορτηγών από και προς το μεθοριακό σταθμό.
Εξάλλου, κλειστή παραμένει για τέταρτη μέρα η Εγνατία Οδός Σερρών - Καβάλας, στο κόμπο Κερδυλλίων από το μπλόκο των αγροτών. Η διέλευση των οχημάτων γίνεται μέχρι τώρα από την παλιά Εθνική Οδό, η οποία, σύμφωνα με το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών νομού Σερρών, Γιάννη Παναγή, μετά τις 12 το μεσημέρι πρόκειται να αποκλειστεί και αυτή.
Οι αγρότες, μεταξύ άλλων, διεκδικούν, την άμεση καταβολή του υπολοίπου των επιδοτήσεων, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και «πάγωμα» των χρεών καθώς και την παροχή του πετρελαίου αγροτών (κόκκινο πετρέλαιο).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ντρέπεστε πια που την έσχατη παρανομία την παρουσιάζετε χρόνια τώρα σαν είδηση; Αυτή είναι ενημέρωσαη με άποψη; Αν κάθε τάξη πάρει τα αυτοκίνητά της και κλείσει τους δρόμους, θα είμαστε όλοι καλά και εντάξει; Έχτε δει τη συμπαθή τάξη των αγροτών στα μπλόκα; Παραβλέπω τις φάτσες χοντρογούρουνου, που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά, και μένω στην απίστευτη χυδαιότητα της έκφρασης και την έλλειψη του οποιουδήποτε σεβασμού σε αυτούς που τους ακούν και τους βλέπουν. Αλλά δε φταίνε αυτοί προφανώς. Φταίνε αυτοί, οι πολιτικοί προφανώς, που χρόνια ολόκληρα καλλιεργούν μια τάση υποταγής σε μια τάξη παντελώς άχρηστη και ανίκανη παραγωγικά που ζει παρασιτικά σε βάρος μιας χρεωκοπημένης χώρας.