31 Δεκ 2009

Γεμίσαμε Κοκαΐνη

Τον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κέντρο κοκαΐνης επισημαίνει η ετήσια έκθεση για τα ναρκωτικά που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών, που απαρτίζεται από εκπροσώπους των τεσσάρων διωκτικών Αρχών (αστυνομία, Λιμενικό, ΥΠEE και Τελωνειακές Υπηρεσίες).
Στην παρουσίαση των διαπιστώσεων από τα στοιχεία για τα ναρκωτικά του 2008, που κάνει ο πρόεδρος του ΣOΔN, υποστράτηγος Aδαμάντιος Σταματάκης, υπογραμμίζεται:
«Η χώρα μας, με εκτεταμένη ακτογραμμή, πολυάριθμα νησιά, με μεγάλους και σημαντικούς λιμένες μέσω των οποίων διακινείται μεγάλος αριθμός κοντέινερ, φορτηγά διεθνών μεταφορών (TIR), είναι δυνατόν να αποτελέσει στόχο των διεθνών εγκληματικών οργανώσεων, προκειμένου να τη μετατρέψουν σε διαμετακομιστικό κέντρο».
Η κατάσταση αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το 2008, από το γεγονός ότι η διακίνηση κοκαΐνης μέσω της Δυτικής Αφρικής έχει περιοριστεί σημαντικά, λόγω των αποτρεπτικών μέτρων που λαμβάνει η διεθνής κοινότητα. Σύμφωνα με τη EUROPOL, τα διεθνή εγκληματικά δίκτυα διακίνησης προσανατολίζονται πλέον προς την Ανατολική Αφρική με πιθανή χρήση και μεγάλων λιμανιών της Βαλκανικής Χερσονήσου, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου ευρύτερα.
Βέβαια οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να αναφέρουν ότι το «μαύρο χρήμα» των βαρόνων – εμπόρων ναρκωτικών καταλήγει πολλές φορές και σε τσέπες πολιτικών, που αναλαμβάνουν να κρατάνε ανοικτές τις «πόρτες» για να διακινούνται ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: