6 Μαΐ 2008

Οι ασθενείς βλάπτουν σοβαρά τους υγιείς

Τα τελευταία χρόνια άκουγα συνέχεια ότι πρέπει τους ναρκομανείς (ή τοξικομανείς που είναι πιο πιασάρικο) να τους αντιμετωπίζουμε σαν ασθενείς και όχι σαν εγκληματίες. Ξεκίνησε η απαραίτητη εκστρατεία ενημέρωσης (με χρήματα από το εξωτερικό) και το αποδεχτήκαμε …αλλά μείναμε εκεί. Υπάρχει μια λεπτομέρεια που μας διέφυγε όμως, ένας που νοσεί από μια ασθένεια και δεν θεραπευτεί τότε αποτελεί πρόβλημα για τους υπόλοιπους που δεν ασθενούν. Όπως λέμε σε έναν που έχει ίωση να μείνει σπίτι μέχρι να θεραπευτεί έτσι πρέπει να είχαμε πάρει κάποια θεραπευτική αγωγή για κάποιο χρήστη ναρκωτικών.

Δυστυχώς κανένα μέτρο δεν έχουμε πάρει αντιθέτως έχουμε τους «προοδευτικούς» να έχουν σαν μόνο σκοπό την νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Μα τότε δεν θα θεωρούμε ασθενείς τους ναρκομανείς. Βέβαια για έναν πλούσιο ναρκομανή αυτός θα είναι ο «παράδεισος», αφού με τα λεφτά του θα αγοράζει ότι «πράγμα» κυκλοφορεί. Όμως μια φτωχή κοπέλα θα πρέπει για να βρει το χρήμα να γίνει πόρνη και ένας φτωχός άνεργος άντρας θα πρέπει να γίνει κλεφτρόνι. Και το κλεφτρόνι θα πρέπει και να σκοτώσει αφού θα έχει εγκληματικό τρόπο ζωής. Άρα οι «προοδευτικοί» αναζητούν λύσεις για τους πλούσιους ναρκομανείς.

Κανείς δεν αναζητεί τι οδηγεί τους ανθρώπους στα ναρκωτικά. Μήπως φταίει ότι το μόνο όνειρο των νέων είναι η «μονιμότητα» του δημοσίου. Μήπως λέω και να φταίει ότι οι νέοι και οι νέες το μόνο που ψάχνουν είναι κάποια «γνωριμία» για να βρουν δουλειά. Μήπως φταίει η «παθητικότητα» και η αποδοχή της κάθε μαλακίας που μας σερβίρουν. Το να μην αντιδράς είναι καλό για αυτούς που σε κυβερνούν αλλά κακό για την υγεία σου. Το να ψάχνεις να βρεις ένα «λιμανάκι» και όχι έναν σύντροφο για να ζήσεις βλάπτει σοβαρά τη σχέση σου. Το να το παίζεις πρωταθλητής ή πρωταθλήτρια στο σεξ το μόνο που θα σε κάνει είναι να το ρίξεις στα μπλε χαπάκια κάποια στιγμή στη ζωή σου. Τελικά μια κοινωνία δεν στηρίζεται στο ατομικό βόλεμα αλλά σε ένα συλλογικό τρόπο ζωής.

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι αστυνομία, πυροσβεστική και λιμενικό, με παιδάκια που γνωρίζουν να λύνουν τετραγωνικές ρίζες, αλλά φοβούνται το πιστόλι τη φωτιά και τη θάλασσα αντίστοιχα, δεν γίνεται. Βλέπετε τι κάνει η μονιμότητα; στέλνει επιστήμονες να κάνουν δουλειά του δρόμου. Για να μη πούμε και τους νέους που βάζουν τα «ράσα» για μια θέση στον ήλιο…άντε τώρα αυτοί να σου μιλήσουν για χριστιανικό τρόπο ζωής.

Όσο για την αξία του πολίτη σε αυτή τη χώρα είναι πολύ φτηνή. Άντε φορολογούμενε να πληρώσεις την εφορία και άσε μας τα λεφτά σου να τα τρώμε με ανίκανους και βλάκες. Δούλευε σκλάβε να μας τα ακουμπάς και αν τύχει και στην πέσει κάποιος μάγκας στο δρόμο και σε καθαρίσει λίγο πριν βγεις στην σύνταξη... άντε γεια σου λέμε. Δηλαδή τι θέλεις και φύλαξη πολλά ζητάς ραγιά… σιγά μην και η αριστοκρατία του δημοσίου ασχοληθεί και με σένα. Το σουλτανάτο που έτυχε να γεννηθείς και ζεις βοηθά και στηρίζει μόνο τα «λαμόγια» οι τίμιοι ας μεταναστεύσουν σε άλλο κόσμο. Εσένα πολίτη σε χρεώσαμε για να δουλεύεις για τους πολυχρονεμένους σουλτάνους μας.
Τελικά η βλακεία είναι μια σοβαρή ασθένεια και βλάπτει τους έξυπνους.

1 σχόλιο:

libertarian είπε...

Για την οικονομία συμφωνώ 100% αλλά για τα ναρκωτικά κάνεις λάθος. Τώρα που είναι παράνομα είναι ακριβές οι ψυχοτρόπες ουσίες, η απαγόρευση δεν εξαφανίζει τα ναρκωτικά απλά δημιουργεί μαύρη Αγορά. Ακριβώς επειδή ανεβαίνει το ρίσκο λόγω της παρανομίας ανεβαίνουν και οι τιμές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μικροεγκληματικότητα των χρηστών που δεν έχουν να αγοράσουν και την χρηματοδότηση του υπόκοσμου.

Με την αποποινικοποίηση εξαφανίζεις την έλξη του απαγορευμένου, υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος και μειώνεις την εγκληματικότητα.