1 Οκτ 2010

Τσάντα από κοκαΐνη

Τσάντα από κοκαΐνη εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα, στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, στην κατοχή ενός 25χρονου Αλβανού, ο οποίος επρόκειτο να την παραδώσει σε 40χρονου Έλληνα από την Κρήτη, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
Ο μεταφορέας εντοπίστηκε από τους στοχευμένους ελέγχους σε πτήσεις που ενεργούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και σε έρευνα που του έγινε, βρέθηκε η κοκαΐνη κρυμμένη με έναν τρόπο που πρώτη φορά εντοπίζεται.
Τα ναρκωτικά συνολικού βάρους 5 κιλών και 900 γραμμαρίων, ήταν σε μαύρη ελαστική μορφή σαν καουτσούκ και είχαν τοποθετηθεί ως εσωτερική επένδυση μιας πλαστικής τσάντας. Αυτή η "επένδυση" εξετάστηκε με ειδικό τεστ με αεροχρωμογράφο από το Γενικό Χημείο του Κράτους, όπου προέκυψε ότι πρόκειται για κοκαΐνη, η οποία χρειάζεται ειδική επεξεργασία για να εξαχθεί.
Αμέσως μετά τη σύλληψη του 25χρονου Αλβανού, εντοπίστηκε έξω από το χώρο αφίξεων του αεροδρομίου ο 40χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε πάει να παραλάβει την κοκαΐνη που είχε εισαχθεί για λογαριασμό του, γι΄ αυτό και συνελήφθη.
Οι δυο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: