28 Μαΐ 2010

Τσακώνονται οι νταβατζήδες της Αθήνας

Έντρομοι τουρίστες είχαν κολλήσει χθες τα πρόσωπά τους στα τζάμια ξενοδοχείου όπου διαμένουν, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Γερανίου, παρακολουθώντας αρχικά τη μαζική συμπλοκή αλλοδαπών και στη συνέχεια την επιχείρηση της Αστυνομίας. «Ποιοι συγκρούονται με ποιους», ρωτούσαν το προσωπικό του ξενοδοχείου, σοκαρισμένοι. Χθες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συμμορίες συνεπλέκονταν στα στενά του Κέντρου.
Στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, ενώ η Αστυνομία, που επενέβη ταχύτατα, προχώρησε σε 10 προσαγωγές. Οι επικρατέστερες εκδοχές για τον λόγο των συγκρούσεων είναι η προσπάθεια ελέγχου του παρεμπορίου και του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή.
«Ζούμε σε εμπόλεμη κατάσταση», λέει ο κ. Βασίλης Λιλιλάκης, ο οποίος διατηρεί κατάστημα οπτικών στην οδό Μενάνδρου, που προχθές το βράδυ έγινε (για ακόμη μία φορά) θέατρο συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων από το Μπανγκλαντές. «Θέλω να φύγω. Αλλά πού να πάω; Εχω το μαγαζί από το 1972. Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσεις από την αρχή σε μια άλλη περιοχή. Οταν ήλθα εδώ, ήταν όλα ήρεμα. Είχα καλή πελατεία. Τώρα ο κόσμος δεν έρχεται στην περιοχή να ψωνίσει, γιατί φοβάται να κυκλοφορήσει».
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ.... ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ?????

Δεν υπάρχουν σχόλια: