7 Μαΐ 2010

Κηδεύονται οι νεκροί

Δεκάδες φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι αλλά και απλοί πολίτες που αισθάνονται οργή και θλίψη, έχουν συγκεντρωθεί στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου για να πουν το τελευταίο αντίο στη Παρασκευή Ζούλια 35 ετών, που άφησε την τελευταία της πνοή στο μπαλκόνι της τράπεζας Marfin.
Το παρόν μπορεί να μη δήλωσαν πολιτικοί, ωστόσο η τριπλή τραγωδία «ενδιαφέρει» τα διεθνή μέσα (όπως BBC, RTL) τα οποία και θα καλύψουν την κηδεία.
Σήμερα θα κηδευτεί και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών στο Αίγιο, ενώ το Σάββατο θα γίνει η κηδεία του Νώντα Τσακάλη ετών 36 στη Βασιλική Λευκάδας.
Την ίδια ώρα, το οπτικό υλικό των επεισοδίων εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, απεικονίζει δύο άτομα να σπάνε με βαριοπούλα την μία τζαμαρία της τράπεζας και τρεις κουκουλοφόροι να πετούν μολότοφ. Οι έρευνες εστιάζονται σε τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, που φέρονται ως «υπό προϋποθέσεις αναγνωρίσιμα», όπως λένε αστυνομικοί. Όπως όλα δείχνουν, οι περίπου 20 αλήτες ψευτοεπαναστάτες είχαν καλυμμένα με μαντίλια τα πρόσωπά τους και κινούνταν μεταξύ μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και πριν ρίξουν τις μολότοφ είδαν πως μέσα στο υποκατάστημα υπήρχαν άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: