4 Μαΐ 2010

Ο Συμεών Σεϊσίδης στα χέρια της Αστυνομίας

Ο επικηρυγμένος Συμεών Σεϊσίδης, φερόμενος ως αρχηγός των «ληστών με τα μαύρα», βρίσκεται από χθες το βράδυ στα χέρια της Αστυνομίας. Ο 34χρονος -«σύντροφος» του Γιάννη Δημητράκη- φέρεται να εμπλέκεται, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική με τρομοκρατική οργάνωση, η οποία συνδέεται, όπως εκτιμούν, με τους «ληστές με τα μαύρα».
Όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, αρχικά, ο ίδιος δήλωσε ότι ονομάζεται Γιώργος Νικολόπουλος -πρόκειται για έναν από τους καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», και εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ωστόσο, μετά από δακτυλοσκόπηση στην οποία υπεβλήθη, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον Συμεών Σεϊσίδη. Η εμφάνιση του Σεϊσίδη είναι πολύ διαφορετική από αυτή που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, αναφέρουν αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψή του. Τα μαλλιά του έχουν μακρύνει και έχει πάρει αρκετό βάρος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Συμεών Σεϊσίδης, ο 29χρονος αδελφός του, Μάριος, και ο 32χρονος Γρηγόρης Τσιρώνης είναι οι τρεις «σύντροφοι» του Γιάννη Δημητράκη, γνωστοί και ως «ληστές με τα μαύρα».
Εναντίον τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ στις 26 Οκτωβρίου 2009 και οι τρεις επικηρύχθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. με το ποσό των 600.000 ευρώ για σειρά ληστειών που διέπραξαν με συνολική λεία που υπερβαίνει τα 700.000 ευρώ. Ο έτερος των συλληφθέντων, ο Άρης Σειρηνίδης, επίσης γνωστός αντιεξουσιαστής, γιος πρώην στρατιωτικού και στελέχους της Αριστεράς, είχε προσαχθεί στο παρελθόν ως ύποπτος για συμμετοχή στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα».

Στις 20:45 το βράδυ της Τρίτης, δύο ληστές εισέβαλαν στο Praktiker, κραδαίνοντας τα όπλα τους και απαιτώντας από υπάλληλο χρηματαποστολής να τους παραδώσει τα χρήματα. Υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο στήθος έναν φύλακα του Praktiker, ενώ τον δεύτερο τον τραυμάτισαν, κτυπώντας τον με το κοντάκι του όπλου στο κεφάλι. Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων μία πελάτισα του καταστήματος που έβγαινε εκείνη την ώρα με τα ψώνια ανά χείρας. Την υποχρέωσαν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό της, ένα Renault Clio, με το οποίο και διέφυγαν από το σημείο. Αστυνομικοί καταδίωξαν το Renault Clio στο οποίο επέβαιναν οι Σεϊσίδης και Σειρηνίδης. Στην οδό Ήσσονος στον Βοτανικό, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και ακινητοποιήθηκε. Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου κατάφερε εκείνη την ώρα να διαφύγει σώα. Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το όχημα, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να παραδοθούν. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Συμεών Σεϊσίδης επιχείρησε να πυροβολήσει κατά των αστυνομικών, εκείνοι όμως ανταπέδωσαν τα πυρά, τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Στην κατοχή του είχε ένα πιστόλι με 100 σφαίρες και γεμιστήρα.Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι ο Άρης Σειρηνίδης συνελήφθη στην πλατεία του Κεραμεικού από άνδρες της ΟΠΚΕ και είχε στην κατοχή του ένα zastava. Ο Σειρηνίδης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου και ανακρίνεται. Ο τραυματίας φύλακας του Praktiker, Νίκος Μπέρμπερης, μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου και υπεβλήθη σε λαπαροσκόπηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: