25 Φεβ 2010

Έλληνες μετανάστες στην Αλβανία

Μας ξεγύμνωσαν και ζητάνε και άλλες θυσίες. Πυκνώνουν επικίνδυνα τα μαύρα σύννεφα πάνω από την ελληνική οικονομία καθώς χθες η S&P έριξε μια ακόμα βόμβα στα θεμέλια της χώρας, εξέλιξη η οποία μπορεί να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο στον επικείμενο δανεισμό όσο και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η S&P ανακοίνωσε ότι ίσως η Ελλάδα στο τέλος Μαρτίου υποβαθμιστεί σε BBB - όσον αφορά στη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική της ικανότητα. Μια τέτοια υποβάθμιση θα φέρει τη χώρα μας στο ίδιο επίπεδο με την Ουγγαρία (!) και μόλις μια βαθμίδα επάνω από την αξιολόγηση των λεγόμενων οικονομικών «σκουπιδιών» (junk).
Είναι προφανές ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει σχεδόν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην προσπάθεια της χώρας μας να επαναχρηματοδοτήσει περίπου 25 δις ευρώ τον ερχόμενο Απρίλιο και Μάιο οδηγώντας την έτσι ένα βήμα πριν την πτώχευση.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης οι επενδυτές από κόσμο ξεπουλήσαν τα διετή ελληνικά ομόλογα τα οποία κατέγραψαν μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις στην τιμή τους κατά το τελευταίο έτος.
Η είδηση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ιδιαίτερη νευρικότητα στην Αθήνα όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC για τις περίφημες γερμανικές αποζημιώσεις από την κατοχή του 1941 κάνοντας έτσι εμφανές ότι η κυβέρνηση αρχίζει να χάνει ψυχραιμία της από την συνεχόμενη πίεση των διεθνών αγορών.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ίδια εταιρία ανακοινώσε ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από Α- σε BBB+. Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψη μας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι ελληνικές αρχές για την μείωση του ελλείμματος είναι απίθανο, από μόνα τους, να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη μείωση της επιβάρυνσης από το δημόσιο χρέος, ανέφερε σε ανακοίνωση ο αναλυτής του διεθνούς οίκου αξιολόγησης.
Την ίδια στιγμή που συνέβαιναν τα παραπάνω η Πορτογαλία κατόρθωσε χθες να πουλήσει περίπου 1 δισ. € σε πενταετή ομόλογα με εξαιρετικά ικανοποιητικό επιτόκιο ενώ σε ανακοίνωση του οργανισμού διαχείρισης του δημόσιου χρέους της αναφέρεται ότι συνολικά, φέτος αναμένεται να χρειαστεί περί τα 20 δις ευρώ από τις αγορές δηλαδή περίπου τα μισά από όσα αναμένεται να χρειαστεί η Ελλάδα.
Είναι πλέον προφανές ότι η πίεση για τη λήψη άμεσων νέων σκληρών μέτρων είναι κάτι παραπάνω από εξοντωτική καθώς σε περίπτωση που η S&P πραγματοποιήσει στα τέλη Μαρτίου την «απειλή» της η κατάσταση στην ελληνική οικονομία θα είναι μη αναστρέψιμη.
Οι προοδευτικοί - αριστεροπλούσιοι συνεχίζουν να δουλεύουν τον λαό. Κατάφεραν να μας φέρουν σε χειρότερη μοίρα από τις χρεωκοπημένες κομμουνιστικές χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού (ανατολικό μπλόκ) και τώρα αντί να ζητάνε από τα κλεφτρόνια - ελληνικά και ξένα - να επιστρέψουν τα κλεμμένα και να πληρώσουν τους φόρους τους, κάθονται και μας παραμυθιάζουν με τις .... αποζημιώσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ρε αληταριά δεν πετάτε στο δρόμο τους μόνιμους τεμπέληδες του δημοσίου, που πληρώνουμε από τον ιδρώτα μας και εσείς τους προσλάβατε, για να έχετε τους ψήφους και να είστε στις καρέκλες της εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια και αφήστε τις μαμακίες.
Τα δανεικά είναι για να πληρώσετε τις συντάξεις και τους μισθούς των τεμπελομόνιμων υπαλλήλων και όχι για να κάνετε οικονομική ανάπτυξη. Και βάλτε στη φυλακή κάνα ρεμάλι που έκλεψε τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων και αφού πήρε το "φακελάκι του" τα έπαιξε στις αμερικάνικες τράπεζες λες και ήταν δικά του χρήματα.
Κολοπαράρες μαζέψτε τους κλέφτες και μην το παίζετε αντράκια. Και μην μας λέτε για κερδοσκόπους εσείς που φάγατε με την συμμορία σας το χρήμα του κοσμάκι στο ελληνικό χρηματιστήριο (τότε που ήταν στην Σοφοκλέους).
Γονατιστές πεοθηλάστρες ήσασταν όλα αυτά τα χρόνια στα αφεντικά σας, μας γίνατε τώρα πηδηχταράδες; Θα μας στείλετε στην Αλβανία να ζητάμε δουλειά και τις γυναίκες μας πουτάνες στη Ρωσία; Και εσείς θέλετε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια και να τα δεχτούμε όλα αυτά σαν καλά παιδάκια, επειδή εσείς είσαστε της ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: