17 Φεβ 2010

Άει σιχτίρ

Πριν λίγες ημέρες μου εστάλη πρόσκληση να παραστώ στην παρουσίαση του βιβλίου «NUTUK, Ο ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ». Η εκδήλωση θα γινόταν (δε γνωρίζω αν τελικά έγινε ή όχι και ούτε με ενδιαφέρει) την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 6 μ.μ,.στο Νέο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια, Πανεπιστημίου 30).
Την παρουσίαση θα την έκαναν οι Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ και το Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Το βιβλίο είναι του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ και είναι μεταφρασμένο από την Τουρκική γλώσσα στην Ελληνική από το εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε κάτω από την επιστημονική του διεύθυνση και επίβλεψη από την Λέκτορα του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών κ. Μάρω Μαυροπούλου.
Αυτό το βιβλίο έγινε «γιατί...προμηθεύει την ελληνική πνευματική κοινότητα, την δημοσιογραφική κοινότητα και όλους τους πολίτες εκείνους που ενδιαφέρονται για μια πραγματικά επιστημονική γνώση της γείτονος, χωρίς προκαταλήψεις, με πολυτιμότατο υλικό: την ίδια τη σκέψη του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας».
Επειδή είμαι από καταγωγή από τη Μικρά Ασία, μου ζητάνε να παραστώ σε παρουσίαση βιβλίου που έχει γράψει ο σφαγέας του Ποντιακού και του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Αυτός που υπήρξε ο ηθικός και φυσικός αυτουργός του αφανισμού με κάθε τρόπο 353.000 Ελλήνων Ποντίων. Ο σφαγέας των παππούδων μου. Αυτός που το 1922 έσφαξε και έκαψε όλη τη Σμύρνη και τους Έλληνες και Αρμένιους που ζούσαν εκεί. Τα θύματα της σφαγής στη Σμύρνη υπολογίσθηκαν σε 150.000. Δηλαδή είναι ένας εγκληματίας πολέμου και όλες του οι πράξεις είναι ατιμώρητα εγκλήματα.
Το βιβλίο θα παρουσίαζαν:
Ιωάννης Θ. Μάζης Καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών, Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και Δ/ντής της Σειράς του Εργαστηρίου.
Έλσα Παπαδημητρίου βουλευτής ΝΔ Αργολίδος, τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Mehmet Saray καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Yeditepe Κωνσταντινούπολης.
Νίκος Σηφουνάκης Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και βουλευτής Λέσβου ΠΑΣΟΚ.
Σεραφείμ Φυντανίδης δημοσιογράφος.
Την παρουσίαση συντονίζει: ο Αθανάσιος Μαρκόπουλος καθηγητής της Βυζαντινής (!!!) φιλολογίας στο Παν/μιο Αθηνών και πρόεδρος της προσωρινής γενικής συνέλευσης του τμήματος Τουρκικών σπουδών και σύγχρονων Ασιατικών σπουδών.
Μα δεν ντρέπονται καθόλου και τολμάνε να ζητάνε ψήφο από τους Μικρασιάτες;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: