17 Φεβ 2010

Νέες διοικήσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΦΕΤ

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ορίζονται οι νέες διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ αναλαμβάνει ο κ. Αθανάσιος Καπρέλης, πρώην Γενικός Διευθυντής της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης (ΜΟΔ) του Γ΄ ΚΠΣ, ενώ πρόεδρος του ΕΦΕΤ αναλαμβάνει ο Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Νυχάς.
Τα νέα Διοικητικά Συμβούλια συγκροτούνται ως εξής:
Δ.Σ. ΟΠΕΚΕΠΕ
Πρόεδρος : Καπρέλης Αθανάσιος του Σωκράτη,
Αντιπρόεδρος : Κορμέντζας Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Κορασίδης Μόσχος του Νικολάου
Γενικός Διευθυντής: Κοσμίδης Γεώργιος
Μέλη 1. Σπυρόπουλος Παύλος του Αχιλλέα με αναπληρωτή τον Κυριακίδη Κυριάκο του Βασιλείου 2. Παπαϊορδανίδης Ιωάννης του Δημητρίου με αναπληρωτή τον Αθανάσιο Σωτηριάδης του Αλέξανδρου 3. Φωτεινός Ευθύμιος του Κων/νου με αναπληρωτή τον Χαραλαμπίδη Κωνσταντίνος του Γεωργίου 4. Κακογιάννης Χρήστος του Θεοφάνη με αναπληρωτή τον Μαλαμή Παναγιώτη του Άγγελου 5. Μαρνέλλος Γιώργος του Νώντα με αναπληρωτή τον Ανδρεοπούλη Μιχάλη του Ιωάννη 6. Μαλτεπιώτης Αθανάσιος με αναπληρωτή την Τσεκούρα Ταλίτα-Μαρία του Βασιλείου.
Δ.Σ. ΕΦΕΤ
Πρόεδρος: Νύχας Γεώργιος – Ιωάννης του Εμμανουήλ, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αντιπρόεδρος: Ράλλης Τιμολέων του Σταύρου, Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ Μέλη 1. Αποστολόπουλος Γεώργιος του Βασιλείου, Χημικός 2. Ανωμερίτης Λεωνίδας του Δημητρίου, Φαρμακοποιός 3. Γεωργαλής Αθανάσιος του Δημητρίου, Νομικός 4. Τσιάλτας Ιωάννης του Πέτρου, Γεωπόνος 5. Πρωτοπαππά Ελένη του Δημητρίου, Κτηνίατρος
Βιογραφικό Γεώργιου Νυχά
Ο κ. Νυχάς είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και απέκτησε το 1984, Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Bath του Ηνωμένου Βασιλείου. Αργότερα πραγματοποίησε στο ίδιο Πανεπιστήμιο μεταδιδακτορικές σπουδές (1988-1990). Από το 1994 διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο «Μικροβιολογία Τροφίμων» και είναι Δ/ντης του εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, ενώ το 1997 εξελίχθηκε στην βαθμίδα του Καθηγητή. Έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε ερευνητικά ανταγωνιστικά προγράμματα όπου η ερευνητική του δραστηριότητα του εντοπίζονται σε θέματα ποσοτικής μικροβιακής οικολογίας και της συμπεριφοράς (φυσιολογία, κινητική, επιβίωση, ασφάλεια) εν γένει των παθογόνων και μη μ/ο στα τρόφιμα. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής Έλεγχου Τρόφιμων «Editorial Board of Applied Environmental Microbiology Editorial Board of Journal Food Protection». Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 160 άρθρα σε περιοδικά του SCI, κεφάλαια σε εξειδικευμένα βιβλία και πρακτικά διεθνών συνεδρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: