18 Ιαν 2010

Κύριοι αποτύχατε




Εκεί που η αγάπη για την ζωή απουσιάζει.
Δείτε δύο φωτογραφίες από το ίδιο μέρος της Καμπούλ, πρωτεύουσας του Αφγανιστάν. Στη πρώτη φώτο βλέπετε τον όμορφο κήπο με τις κοπέλες που ζούνε ανθρώπινα και στη δεύτερη την απόλυτη ερημιά. Τι μεσολάβησε; Μια εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης, μια εκπαίδευση από τις ΗΠΑ των φονταμενταλιστών μουσουλμάνων για να εκδιώξουν τους Σοβιετικούς, ένας εμφύλιος μεταξύ ισλαμικών φατρίων, μια επικράτηση των Ταλιμπάν, μια νέα εισβολή των Αμερικανών για να εκδιώξουν τους πρώην συμμάχους τους και όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο για την ζωή των απλών ανθρώπων.
Και αυτό που μας λένε οι «προδευτικοί» νεοταξίτες φιλελεύθεροι πολιτικοί με τα δημοσιογραφικά «πορνίδια» είναι ότι «μια και δεν μπορούμε να αφήσουμε ήσυχους τους ανθρώπους εκεί στις πατρίδες τους να ζήσουν ευτυχισμένα, να τους φέρουμε εδώ να τους κάνουμε Έλληνες».
Η λογική του ξεριζωμένου…
Το πόσο έχουν επιτυχία οι πολεμικές συγκρούσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν το δείχνει και η τολμηρή επίθεση Ταλιμπάν στο κέντρο της Καμπούλ. Επιθέσεις αυτοκτονίας εξαπέλυσαν την Δευτέρα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, οι Ταλιμπάν, με στόχο το προεδρικό Μέγαρο και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα περισσότερα από τα κτίρια στα οποία επιτέθηκαν οι Ταλιμπάν, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Ζεμαράι Μπασάρι. Σύμφωνα με πηγή των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, τουλάχιστον δέκα βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν σε κτίρια της Καμπούλ, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών κέντρων και τραπεζών, ενώ στην αφγανική πρωτεύουσα ακούγονταν πυρά όπλων και εκρήξεις. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν με δήλωσή τους λίγο αργότερα οι Ταλιμπάν, υποστηρίζοντας ότι είκοσι καμικάζι επιτέθηκαν στο προεδρικό Μέγαρο και σε πολλά κρατικά κτίρια. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας υπάρχουν τουλάχιστον πέντε νεκροί, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Αμυνας, Μοχάμαντ Ζαχίρ Αζίμι, τουλάχιστον 38 άτομα, εκ των οποίων 18 πολίτες και 10 μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, έχουν τραυματιστεί στις επιθέσεις. Η επίθεση σημειώθηκε την ημέρα όπου τα μέλη Υπουργικού Συμβουλίου επρόκειτο να ορκιστούν από τον πρόεδρο της χώρας, Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος τόνισε ότι η ασφάλεια στην Καμπούλ βρίσκεται υπό έλεγχο και ότι έχει αποκατασταθεί η τάξη.
Νεκροί και στη Νιγηρία
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους στην πόλη Τζος (κεντρική Νιγηρία), δήλωσε ο ιμάμης του κύριου τεμένους της πόλης. «Από χθες (Κυριακή) έχουμε παραλάβει 16 πτώματα», διαβεβαίωσε ο ιμάμης Μπαλαραμπέ Νταούντ διευκρινίζοντας ότι τα θύματα αυτά προστίθενται στα 10 πτώματα που είχαν καταμετρηθεί την προηγουμένη. Σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, το έναυσμα για τις συγκρούσεις έδωσε η κατασκευή ενός τεμένους στη συνοικία Νασαράουα Γκουόμ, όπου κατοικούν κυρίως Χριστιανοί. Οι αρχές επέβαλλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: