5 Ιαν 2010

Εμπρός για μια "ακραία" Άμεση Δημοκρατία

Προς δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ
Γράφετε στο κείμενό σας:
"Καλές οι διαβουλεύσεις στο Διαδίκτυο, αλλά κάποια πράγματα δεν μπορεί να τίθενται υπό συζήτηση".
Σας θυμίζω ότι στην πόλη που ζείτε και εργάζεστε υπήρχε πριν χιλιάδες χρόνια η πόλη κράτος των ΑΘΗΝΩΝ που οι πολίτες της είχαν σαν πολίτευμα την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και αποφάσιζαν για όλα με την ψηφοφορία στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Όπως γνωρίζετε η πόλη αυτή μεσουράνησε και ήταν παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα της Ευρώπης αλλά και του κόσμου ολόκληρου. Μέχρι πριν λίγα χρόνια μας λέγανε ότι δεν μπορούμε λόγω τεχνικών προβλημάτων να κάνουμε δημοψηφίσματα τώρα μας λένε ότι "πρέπει να συμφωνούμε σε μίνιμουμ αυτονόητες ανθρώπινες κατακτήσεις". Για ποιές κατακτήσεις μας μιλάτε την στιγμή που πέφτουν το ένα μετά το άλλο όλες οι κοινωνικές, εργασιακές και γυναικείες κατακτήσεις στην Ευρώπη. Άρα εσείς δεν βλέπετε κανένα κοινωνικό μεσαίωνα σήμερα στην πατρίδα μας όπως και στην Ευρώπη και προτρέπεται με δημοκρατικότητα ότι οι "κυβερνήσεις δεν μπορεί να ρωτάνε τον λαό για τα πάντα, σε μερικά πράγματα πρέπει να τραβάνε μπροστά".
Θεωρώ ότι είστε προβοκάτορας της εξουσίας και όχι δημοσιογράφος που ελέγχει την εξουσία. Μπορεί να είστε εξασφαλισμένη στην αγκαλιά της ΕΣΗΕΑ και να βγάζετε ένα καλό μεροκάματο σήμερα αλλά να θυμάστε ότι ο καιρός έχει γυρίσματα και τα κείμενα μένουν.
Είμαι σίγουρος ότι εσείς την άμεση δημοκρατία της Αθήνας θα την θεωρείτε ένα ολοκληρωτικό ακραίο καθεστώς και πιστεύετε ότι η εξουσία πρέπει να κυβερνά ελέω Θεού και ανθρώπων. Θα σας πρότεινα να δείτε το θεατρικό έργο ΑΝΤΙΓΟΝΗ.
Καλή η Ακρόπολη καλός και ο Περικλής, μας δίνουν χρήμα από τους χαζοτουρίστες που έρχονται να τον θαυμάσουν αλλά .....το καθεστώς της αρχαίας Αθήνας, όπου αποφασίζουν οι πολίτες και όχι κάποιοι εκπόσωποί τους, σύμφωνα με όσα υποστηρίζετε ήταν αντιδημοκρατικό και θα προτιμάτε με νοσταλγία τον πατερούλη Στάλιν, που κυβερνούσε χωρίς να ρωτά κανέναν.
Αναφέρομαι σε όλα αυτά γιατί σαν σήμερα, 5 Ιανουαρίου, γεννήθηκε στην "αντιδημοκρατική" Αθήνα ο Σωκράτης, το 469 π.χ. Πατέρας του ήταν ο λιθοξόος Σωφρονίσκος και μητέρα του η μαία Φαιναρέτη. Ο φιλόσοφος που προτίμησε να πεθάνει αντί να παρανομήσει ή να δραπετεύσει. Βλέπετε κάποιοι πιστεύουν στην αναγκαιότητα να εφαρμόζονται οι νόμοι που φηφίζουν οι πολίτες και όχι κατά πλειοψηφία κάποιοι "εκπρόσωποί" τους.
ΒΑΛΤΕ ΚΑΛΠΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
Όπως κάνουν και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: