28 Δεκ 2009

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα (28/12/) στις δώδεκα το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, οι οποίοι έχουν δώσει ραντεβού έξω από την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», με αφορμή την ανακοίνωση των τιμών για την τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο.
Η διοίκηση της βιομηχανίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να μείνουν καθηλωμένες στα περυσινά επίπεδα οι τιμές στο πρόβειο και το γίδινο γάλα και να μειωθεί κατά τρία λεπτά το κιλό η τιμή στο αγελαδινό.
Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής, ο οποίος βλέπει το εισόδημά του να συρρικνώνεται και να απειλείται η επιβίωσή του.
Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ξεκινά κινητοποιήσεις στις δώδεκα το μεσημέρι και έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές του Νομού, στο Νομάρχη, τους δημάρχους και εκπροσώπους φορέων να παραστούν έξω από τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας.
Πάντως το κλίμα στους κτηνοτρόφους και γαλακτοπαραγωγούς ήταν ταραγμένο ήδη εδώ και καιρό λόγω της πρωτοφανούς καθυστέρησης ανακοίνωσης της τιμής του γάλακτος από τη «Δωδώνη» και τώρα φαίνεται να οδεύει προς κορύφωση.
Εκτός από τις νέες τιμές του γάλακτος που «αγνοούνται» σπάζοντας κάθε ρεκόρ καθυστέρησης τα τελευταία χρόνια, σε «κίνδυνο» μπαίνει και η πρόσθετη ενίσχυση από το μοίρασμα της εκκαθάρισης της «Δωδώνης», καθώς η εταιρία δεν έχει ακόμη πρόεδρο για να συνεδριάσει και να πάρει τη σχετική απόφαση. Εάν η εκκαθάριση πάει για το 2010 θα είναι πολύ μικρότερη, καθώς θα φορολογηθεί περισσότερο, καθώς θα έχει περάσει αναγκαστικά στα κέρδη της γαλακτοβιομηχανίας.
Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Δημήτρης Παλαιοθόδωρος, αναλαμβάνει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, νέος Πρόεδρος στην γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Ο κ. Παλαιοθόδωρος είχε διατελέσει πρόεδρος στο ΕΛΚΕΠΑ, ενώ είχε εκλεγεί και βουλευτής Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: