28 Δεκ 2009

Πόσο αξίζει μια ζωή;

Άραγε θα υπάρξουν διαδηλώσεις και εκδηλώσεις μνήμης για την αδικοχαμένη γυναίκα που βρήκε φρικτό θάνατο στο κέντρο της Αθήνας. Όχι γιατί στην Ελλάδα έχουν αξία μόνο τα 17χρονα και μόνο όσοι πεθαίνουν στην πλατεία των Εξαρχείων. Οι "κακοί" δολοφόνοι είναι οι αστυνομικοί, οι "καλοί" δολοφόνοι είναι τα κλεφτρόνια, οι μετανάστες και οι ναρκομανείς.
Σύντομα θα ξεχαστεί ένα ακόμη αδικοχαμένο θύμα της καθημερινής εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.
Λυπάμαι για τον ηλικιακό ρατσισμό και την απίστετη υποκρισία που έχουν οι "δήθεν" προοδευτικοί της πατρίδας μου.
Πενήντα ευρώ ήταν η αξία της ζωής μιας 75χρονης γυναίκας για έναν αδίστακτο τσαντάκια, ο οποίος της επιτέθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας.
Η άτυχη Βασιλική Μπαλή από τα Καμίνια του Πειραιά, βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του άγνωστου ληστή, που προκειμένου να της αρπάξει την τσάντα με το ευτελές ποσό την έριξε στο έδαφος, στην οδό Αθηνάς, στην Ομόνοια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, χτυπώντας στο κράσπεδο του πεζοδρομίου.
Η ηλικιωμένη γυναίκα διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου όμως άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα του Σαββάτου.
Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του νεαρού που έγινε φονιάς για 50 ευρώ, αλλά μέχρι χτες παρέμενε άφαντος.
Αρνητική πρωτιά για την Ήπειρο
Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η έκρηξη της εγκληματικότητας στη χώρα μας, όπως τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση την περασμένη εβδομάδα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Σύμφωνα με τα επίσημα συγκριτικά στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που αφορούν στους 11 μήνες του 2008 και του 2009, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ιδιαίτερα στα εγκλήματα που στρέφονται κατά του απλού πολίτη, όπως είναι οι ανθρωποκτονίες, οι ληστείες, οι κλοπές τροχοφόρων και οι διαρρήξεις.
Ωστόσο, εκεί που παρατηρείται η μεγάλη αύξηση είναι οι ληστείες και μάλιστα σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας, όπως είναι η Ηπειρος (185,71%), η Κεντρική Μακεδονία (111,76 %) και ακολουθούν η Δυτική Ελλάδα (83,33%), η Θεσσαλία (82,61%) και η Στερεά Ελλάδα (48,78%).
Εντυπωσιακή μείωση στις ληστείες παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία (-60%) και ακολουθούν η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (-37,50%) και οι Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (-3,ο3%). Στην Αττική παρατηρείται αύξηση στις ανθρωποκτονίες σε ποσοστό 15,79%, στις ληστείες κατά 42,79%, στις κλοπές τροχοφόρων κατά 10,84% και στις διαρρήξεις κατά 4,46%.
Στη Θεσσαλονίκη το 11μηνο του 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008 παρατηρήθηκε μείωση στις ανθρωποκτονίες κατά 25%, αλλά αύξηση στις ληστείες (38,54%), στις κλοπές τροχοφόρων (6,11%) και στις διαρρήξεις (5,96%). Το δυσάρεστο είναι ότι, ενώ παρατηρείται αύξηση σε όλα τα αδικήματα της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας, οι εξιχνιάσεις παρουσιάζουν πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: