30 Δεκ 2009

Απαντώ και ζητώ δημοψήφισμα, γιατί πιστεύω στη δημοκρατία

Πάντως πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ που «ξεσκόνισε» τα βιογραφικά των υποψηφίων και μοίρασε τις θέσεις σε τόσο άξια στελέχη. Ένα από αυτά είναι και η ειδική σύμβουλος για θέματα μετανάστευσης Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι γνωρίζετε πολύ καλά να χαρακτηρίζετε «εθνικόφρονες» όσους ζητάνε δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό. Θα ήθελα όμως τώρα να μου απαντήσετε με τις γνώσεις που διαθέτετε «γιατί υπάρχουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Λίβανο υπό την σημαία του ΟΗΕ;».
Έχετε πάει σε αυτά τα «κολαστήρια» που στοιβάζουν χιλιάδες αθώους οι οποίοι αναγκάζονται να ζούνε σε άθλιες συνθήκες. Και γιατί δεν δίνουν στους Παλαιστίνιους την λιβανέζικη ιθαγένεια;
Το μόνο λάθος τους είναι ότι γεννήθηκαν Παλαιστίνιοι. Οι «προοδευτικοί» της χώρας μας που μιλούν με τόσο πάθος κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, για τα στρατόπεδα στο Λίβανο δεν λένε κουβέντα. Μήπως επειδή εκεί κυματίζει η σημαία του ΟΗΕ;

«Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες βάλλεται από τα δεξιά και ο ΛΑΟΣ αρχίζει τη συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα. Πρόκειται για μια συμπεριφορά «ξενοφοβική και μισαλλόδοξη», λέει η ειδική σύμβουλος για θέματα μετανάστευσης Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. «Δυστυχώς, τις ημέρες αυτές παρατηρούμε στη δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση του νομοσχεδίου μια συντεταγμένη επίθεση κάποιων που εμμένουν στην καθαρότητα του αίματος και μέσω αυτής στην καταδίκη της Ελλάδας σε μια ξενοφοβική, μισαλλόδοξη και εσωστρεφή συμπεριφορά», σχολιάζει η ειδική σύμβουλος Μετανάστευσης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.
«Ευτυχώς όμως, δεν είναι αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά της χώρας μας, εις πείσμα των ελαχίστων. Η Ελλάδα είναι ένα προοδευτικό και εξωστρεφές κοινωνικό κράτος δικαίου, αναπόσπαστο τμήμα ενός κοινού ευρωπαϊκού πολιτισμού δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με την πρωτοβουλία αυτή επιτέλους γίνεται ένα σημαντικό βήμα ώστε οι έννοιες αυτές να πάψουν να είναι κενές νοήματος», συνεχίζει η κ. Αλ Σάλεχ. Επιχειρηματολόγωντας μάλιστα υπέρ των ρυθμίσεων της κυβέρνησης, αναφέρει με έμφαση:
«Η αλλαγή του Κώδικα Ιθαγένειας, έτσι ώστε τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα ή έχουν έρθει σε μικρή ηλικία να αποκτούν το δικαίωμα στην ιθαγένεια, είναι μια πρωτοβουλία ιστορικής σημασίας. Η κοινωνία μας ήταν έτοιμη από καιρό και το σύνολο της προοδευτικής πολιτικής ηγεσίας μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρούσε στην αλλαγή αυτή. Τα παιδιά αυτά, πολλά δε από τα οποία έχουν ήδη τα δικά τους παιδιά (τρίτη γενιά μεταναστών) είναι de facto Ελληνες καθώς, έχοντας φοιτήσει στην ελληνική υποχρεωτική εκπαίδευση, η κοινωνικοποίησή τους έχει λάβει χώρα μέσω του βασικού ιδεολογικού μηχανισμού του ελληνικού κράτους, δηλαδή του σχολείου. Η απόδοση της ιθαγένειας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η νομική θωράκιση αυτών των παιδιών, τα οποία ούτως ή άλλως συνιστούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας».

Η Ελλάδας, που δεν έχει να θρέψει τα παιδιά της, τα οποία φεύγουν για να σπουδάσουν στο εξωτερικό είναι «προοδευτικό και εξωστρεφές κοινωνικό κράτος». Μιλάμε για μια χώρα που δεν έχει δημόσια εκπαίδευση ούτε δημόσια υγεία και στον ιδιωτικό τομέα ούτε δίκαιη κοινωνική ασφάλιση. Έχετε μετρήσει τις κοπέλες που χάνουν την εργασία τους στον ιδιωτικό τομέα επειδή τόλμησαν να μείνουν έγκυες; Γνωρίζετε πόσο χρονών μια αγρότισσα θα πάρει σύνταξη;
Η Ελλάδα που δανείζεται και χρεώνεται για να πληρώσει τους τεμπέληδες του δημοσίου και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (που δεν γνωρίζουμε ποιοι τις διοικούνε) θεωρείται «προοδευτικό κράτος» για την ειδική σύμβουλο για θέματα μετανάστευσης. Ξέρει η σύμβουλος πόσοι ξένοι ζούνε σε αυτόν τον τόπο; Έχει μάθει η σύμβουλος, που δίνει τόσο εύκολα χαρακτηρισμούς, αν η χώρα μας έχει τις παραγωγικές μονάδες, για να χρειάζεται τόσο μεγάλο αριθμό ξένου εργατικού δυναμικού, όταν έχουμε χιλιάδες Έλληνες άνεργους σε όλες τις ειδικότητες που δεν μπορούν να βρουν εργασία για να ζήσουν και περιμένουν το χαρτζιλίκι των γονιών και των παπούδων τους.
Γνωρίζει η άξια σύμβουλος που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ ότι τα «πολυπολιτισμικά» κράτη, που «χτίστηκαν» πάνω στους μετανάστες και τους έδωσαν τέτοια δικαιώματα, είχαν παραγωγικές μονάδες και φυσικό πλούτο και μπορούσαν να θρέψουν τους ξένους τους οποίους καλούσαν νόμιμα μέσω πρεσβειών να πάνε εκεί για να εργαστούν και δεν πήγαιναν κρυφά και παράνομα με την βοήθεια δουλεμπόρων.
Οι τεράστιες εκτάσεις στις ΗΠΑ χρειάζονταν αποίκους γιατί υπήρχε μεγάλος φυσικός πλούτος και, μετά τη γενοκτονία των ιθαγενών, χρειάζονταν εργατικά χέρια από την Ασία και την Αφρική για να εργαστούν.
Οι χώρες της δυτικής Ευρώπης, αφού «άρμεξαν» τον φυσικό πλούτο των αποικιών τους, κατάφεραν να αναπτύξουν την βιομηχανική παραγωγή (κατασκευάζουν από καρφίτσες μέχρι αεροπλάνα ) που στηρίχτηκε στα εργατικά χέρια των μεταναστών, οι οποίοι έρχονταν από τις πρώην αποικίες τους.
Στην Ελλάδα ποια είναι η ανάπτυξη; Η μόνη οικονομία που υπάρχει είναι του δημόσιου τομέα. Τι παράγουμε και που είναι οι «πολυαναμενόμενες» επενδύσεις για να συντηρήσουν τους μετανάστες οι οποίοι θα πάρουν την ελληνική ιθαγένεια; Μήπως και αυτοί θα ζούνε από τους πόρους του ελληνικού δημοσίου με τα επιδόματα;
Δεν έχετε κανένα πολιτικό σχεδιασμό. Λειτουργείτε κάτω από την πίεση του «πολιτικά ορθού» της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθείτε, αλλά δεν έχετε βρει καμιά λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας. Αντί να λύνετε τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών προσπαθείτε να λύσετε τα προβλήματα της παγκόσμια φτώχειας που γέννησε το νεοφιλελεύθερο οικονομικό σύστημα και έθρεψαν τα αχαλίνωτα κέρδη των πολυεθνικών.
Τι γραμμάτεια υπογράφετε για να δανειστείτε; Μήπως βλέπετε ψηλότερα από το ύψος σας; Μήπως έχετε υπερεκτιμήσει τις οικονομικές δυνατότητες της χρεοκοπημένης (με τα δικά σας στοιχεία) Ελλάδας; Ή μήπως ζείτε σε άλλη χώρα;
http://dhmopshfisma.blogspot.com/

1 σχόλιο:

ΚΟΥ ΝΤΟΥ ΡΙΩΤΗΣ είπε...

Εύγε κ. Παϊσιάδη. Μακάρι να είχαμε περισσότερους Δημοσιογράφους σαν και σένα. Με γνώσεις, επιχειρήματα και ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ψυχή!