26 Νοε 2009

Μπατζελή αλλάζει Μπαλτατζή

Στους βασικούς άξονες αναθεώρησης του προγράμμτος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» αλλά και στο χρονοδιάγραμμα πληρωμών των αγροτικών επιδοτήσεων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην 57η Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνα Μπατζελή.
Όπως είπε η υπουργός, η αναθεώρηση του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» θα πραγματοποιηθεί, μετά από διαβούλευση, το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους. Ωστόσο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η εξεύρεση των χρημάτων που απαιτούνται για να λάβουν οι καπνοπαραγωγοί τα ποσά που «χάνουν» μετά το 2010 και επίσης η προώθηση των Σχεδίων Βελτίωσης. Θα γίνει μεταφορά πόρων από έργα που αφορούσαν οδοποιία, μεγάλα τεχνικά αρδευτικά έργα κ.λπ. προς εκείνες τις πολιτικές που αφορούν το χωράφι, το τρόφιμο, το περιβάλλον, ανέφερε η κ. Μπατζελή, κάνοντας ειδική μνεία στα κονδύλια των ΟΠΑΑΧ, (τα οποία ως γνωστόν έχουν δικαιούχους τους Δήμους) που παγώνουν και είναι βέβαιον ότι θα περικοπούν.
Η αναθεώρηση του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» θα ολοκληρωθεί αφού πρώτα έχουν αποφασιστεί οι τρόποι με τους οποίους θα υλοποιηθεί η ΚΑΠ μετά το 2010, ώστε να υπάρχουν συνδυαστικές εφαρμογές.
Όσον αφορά την καταβολή των επιδοτήσεων, η υπουργός απέκλεισε την πληρωμή μέσω ταμειακής διευκόλυνσης και ανέφερε ότι θα πληρωθεί άμεσα η προκαταβολή για εκείνες τις περιοχές στις οποίες το ΟΣΔΕ (η ψηφιοποίηση και ο έλεγχος) έχουν ολοκληρωθεί στο 100%. Με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η υπουργός, έκανε την πρόβλεψη ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, το αργότερο αρχές Ιανουαρίου, θα έχουν πάρει όλοι οι αγρότες προκαταβολή των επιδοτήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: