30 Νοε 2009

Μια διαφορετική άποψη

Πιστεύουν ότι η απειλή του AIDS απλώς δεν υπάρχει!
Αμφισβητούν τις ιατρικές εξετάσεις που ανιχνεύουν τον ιό, αρνούνται πεισματικά τη σχέση του ιού HIV με την ασθένεια και επιλέγουν να μη λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή γιατί πιστεύουν πως δεν θεραπεύει το AIDS και μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό.
Πρόκειται για τους «αρνητές του AIDS» (AIDS denialist), εκφραστές μιας αμφισβήτησης που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως.
Οι περισσότεροι είναι ασθενείς, φορείς του ιού, αλλά -ακόμη- και μέλη της ιατρικής κοινότητας, που πιστεύουν πως ο ιός HIV κατασκευάστηκε στο εργαστήριο, θεωρούν το AIDS εφεύρεση των φαρμακοβιομηχανιών για να κερδίζουν δισεκατομμύρια, πως στιγματίζονται για πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους και ότι η θεωρία «HIV ίσον AIDS» πρέπει να επανεξεταστεί.
Ο αντίλογος των «αρνητών» συχνά συνοψίζεται ως εξής: «Ενας νέος άνθρωπος που έχει βρεθεί οροθετικός ας εξετάσει και τις δύο πλευρές της μυθολογίας του HIV με ανοιχτό μυαλό και κριτικό πνεύμα. Να πάρει τον ερωτικό του σύντροφο και να λύσουν τις απορίες τους μαζί μέσα από το ίντερνετ όπου θα βρουν πληροφορίες που δεν δίνονται από τους γιατρούς και τα ΜΜΕ. Να απελευθερωθούν από την «κατάρα του AIDS» και να απελευθερώσουν και τους άλλους γύρω τους».
Η ιατρική κοινότητα με ελάχιστες εξαιρέσεις απορρίπτει μετά βδελυγμίας τις απόψεις αυτές, αφού η κλινική πράξη καθημερινά επιβεβαιώνει τόσο τη σχέση μεταξύ HIV και AIDS όσο και την αποτελεσματικότητα των ειδικών φαρμάκων κατά του ιού. Οι ειδικοί γιατροί κάνουν λόγο για ασθενείς που πίστεψαν τη θεωρία της άρνησης, σταμάτησαν τα φάρμακά τους, με αποτέλεσμα να «σπείρουν» τον ιό σε ανυποψίαστους ερωτικούς συντρόφους και οι ίδιοι να καταλήξουν τελικά από την ασθένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: