6 Οκτ 2009

Δραστικά μέτρα της Αυστραλίας για την λαθρομετανάστευση

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να περιορίσει την λαθρομετανάστευση πρωτοποριακό σχέδιο.

Ήδη έχει αναθέσει σε μία διεθνή διαφημιστική εταιρεία, να ανεβάσει παραστάσεις «θεάτρου δρόμου», μεταφέροντας την προειδοποίηση της στα χωριά της Sri Lanka. Ντόπιοι ηθοποιοί θα αναλάβουν να ενημερώσουν, μέσω "παραστάσεων δρόμου", τους ανθρώπους για τους κινδύνους που κρύβει το ταξίδι μέχρι την Αυστραλία με σαπιοκάραβα. Θα υποδυθούν επίσης δουλέμπορους και διακινητές που εκμεταλλεύονται τα θύματά τους και θα προειδοποιήσουν ότι οι αυστραλιανές Αρχές πιθανότατα θα τους επαναπροωθήσουν στη χώρα τους.
Όλο αυτό ξεκίνησε μετά την κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που προσπαθούν να φτάσουν με πλοιάρια στην Αυστραλία, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη. Περισσότερα από 1.600 άτομα έχουν περισυλλεγεί φέτος από τη θάλασσα ή από απομονωμένους κοραλιογενείς υφάλους και οι εγκαταστάσεις προσωρινής παραμονής των λαθρομεταναστών έχουν κλείσει, καθώς ήδη είναι υπερπλήρεις.
Μιλώντας από το Κολόμπο, την πρωτεύουσα τηs Sri Lanka, ο Ronald Peiris, της εταιρείας Saatchi & Saatchi είπε ότι στην εκστρατεία αυτή θα ειπωθεί η αλήθεια για τη λαθρομετανάστευση.
"Διαδίδονται πολλές φήμες από τους δουλεμπόρους που ισχυρίζονται ότι το ταξίδι είναι δυνατό. Θέλουμε να πούμε στους ανθρώπους πως αυτό που ακούν δεν αντιστοιχεί σε ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα", επισήμανε.
Μόνο στη βόρεια Sri Lanka υπάρχουν 250.000 εκτοπισμένοι εξαιτίας του αιματηρού εμφυλίου πολέμου μεταξύ των Τίγρεων Tamil και της κυβέρνησης της χώρας.

Εμείς θα έλεγα μιας και θέλουμε τους λαθρομετανάστες -που πανηγύριζαν για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στο κέντρο της Αθήνας- να βγάλουμε ανακοίνωση ότι μπορούν να έρχονται ελεύθερα στην πατρίδα μας και να τους υπενθυμίζουμε τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα κρατικά νοσοκομεία, τη δωρεάν εκπαίδευση που θα έχουν τα παιδιά τους, την αύξηση του μεροκάματου και την ενσωμάτωση στο μισθό της αξίας των ενσήμων που δεν χρειάζεται να κολλάνε, την δωρεάν δικηγορική κάλυψη από επώνυμους προοδευτικούς δικηγόρους και τέλος... την έλλειψη φορολόγησης που υπάρχει για αυτούς στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: