22 Οκτ 2009

Άρχισε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για το Βανκούβερ

Η Ολυμπιακή Φλόγα άρχισε το μακρινό ταξίδι της για το Βανκούβερ του Καναδά. Μετά από μία λιτή τελετή στους πρόποδες του Κρονίου Λόφου, η πρωθιέρεια, Μαρία Ναυπλιώτου, ολοκλήρωσε την Τελετή Αφής.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής θα είναι ο 31χρονος Βασίλης Δημητριάδης. Πρωταθλητής του γιγαντιαίου σλάλομ, έχει επανειλημμένα αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης το 2001. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε τρεις Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1998 στο Ναγκάνο, το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι και το 2006 στο Τορίνο.
Την επόμενη Πέμπτη, στις 6 μ.μ., στην Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τελευταία λαμπαδηδρόμος θα είναι η αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Νίκη Γεωργιάδου, η οποία είναι φοιτήτρια στο Τορόντο του Καναδά.
Το Ιερό Φως θα περάσει από 22 Νομούς, 42 Δήμους, τρία Δημοτικά Διαμερίσματα και μία Κοινότητα, ενώ η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει οκτώ ημέρες επί ελληνικού εδάφους και θα καλύψει 2.180 χιλιόμετρα. Συνολικά, 36 Τελετές Αφής βωμών θα γίνουν σε συγκεκριμένες πόλεις, αλλά και σε δύο αρχαιολογικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: