27 Ιουλ 2009

Από το Αιγαίο μέχρι τη Θράκη φουντώνει το πολεμικό κλίμα

Και η υποτιθέμενη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) μπαίνει στο παιχνίδι των δηλώσεων και της διαμάχης που έχει ξεσπάσει και έχει ως στόχο τον Γενικό Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρη Σταμάτη. Με επιστολή της στην τουρκόφωνη εφημερίδα Μπιρλίκ, η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης αφήνει υπονοούμενα σχετικά με την ελευθερία του τύπου στα μειονοτικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι υπήρξαν προσβλητικές κινήσεις και δηλώσεις από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.

Θυμίζουμε τη σαφή προειδοποίηση του περιφερειάρχη, Δημήτρη Σταμάτη, εναντίον του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής. Ο κ. Σταμάτης ανέφερε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες απελάσεώς του, αν συνεχίσει να δραστηριοποιείται με την ίδια προκλητικότητα. Βέβαια ο περιφερειάρχης, παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις του, δεν τόλμησε να προβεί σε κυρώσεις εναντίον του Τούρκου προξένου. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά προχώρησε σε μία πρακτική περίεργη για τη θέση που κατέχει: αποφάσισε να μην παρίσταται πλέον σε εκδηλώσεις στις οποίες θα παρευρίσκεται ο Τούρκος πρόξενος.
Αλλά τα τσιράκια του τουρκικού προξενείου επανήλθαν. Είναι σίγουρο ότι και αυτή η «πολεμική» κίνηση που είναι κατευθυνόμενη από το τουρκικό προξενείο, συνδέεται με τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από μαχητικά αεροσκάφη, που συνθέτουν ένα πολεμικό σκηνικό από τη Θράκη μέχρι το Αιγαίο.
Η Αθήνα κοιμάται ή πάει διακοπές. Μάλιστα όπως δείχνουν τα πράγματα αναμένεται να συνεχιστεί το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή στην περιοχή και κυρίως λόγο έλλειψης πρωτοβουλίας από Ελληνικής πλευράς, καθώς για την κυβέρνηση και τα πολιτικά της στελέχη φαίνεται ότι προέχει η επανεκλογή τους ή η εκλογή τους σε κομματικά αξιώματα και αφήνουν να διαχειρίζονται τα εθνικά μας θέματα ξένες πρεσβείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: