20 Ιουλ 2009

Καλλιστεία Πελοποννήσου: Πρώτος προκριματικός στο Βραχάτι

Οι προκριματικοί για τα καλλιστεία ομορφιάς Μις Πελοπόννησος άρχισαν και εκλέχτηκαν οι πρώτες έξι (6) υποψήφιες στο πρώτο προκριματικό που έγινε το Σάββατο (18/7/2009) σε παραλιακό μπαρ στο Βραχάτι Κορινθίας. Στη φωτο η πρώτη της εξάδας που είναι και ναυαγοσώστρια.

Τα κορίτσια δεν είχαν μεγάλη εμπειρία και ήταν αγχωμένες στην αρχή αλλά με τα μαγιώ χαλάρωσαν.
Πάντως το ξεχωριστό της εκδήλωσης ήταν ότι οι υποψήφιες κάνανε πασαρέλα ανάμεσα στα τραπέζια, μια όμορφη ιδέα που έφερε πιο κοντά το μόντελινγκ στο λαό.
Ανάμεσα στους επώνυμους καλεσμένους που ξεχωρίσαμε ήταν η βουλευτής της ΝΔ κα Παπακώστα, ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης και ο ηθοποιός κ. Μιχαλόπουλος.
Θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος στη Καλαμάτα. Ο τελικός θα γίνει στο Λουτράκι.
Στην Αρχαία Ελλάδα γινόντουσαν καλλιστεία τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. Τα πρώτα – πρώτα καλλιστεία διεξήχθησαν κατά τη μυθολογία στην Πελοπόννησο. Σε αυτόν τον τόπο που λατρεύτηκε και υμνήθηκε η ομορφιά όσο πουθενά αλλού, οι διαγωνιζόμενες ήταν τρεις Θεές: η Ήρα, η Αθηνά και η Αφροδίτη. Ο Πάρις, γιος του βασιλιά της Τροίας ήταν ο πρώτος κριτή, και το έπαθλο που πήρε η νικήτρια ήταν απλά ένα μήλο!
Ωστόσο τους πρώτους πραγματικούς γυναικείους αγώνες ομορφιάς είχε οργανώσει στην Κόρινθο ο τύραννος «Κύψελος» (657 – 627 π.Χ.), στους οποίους το βραβείο το πήρε η γυναίκα του, η Ηροδίκη. Τα καλλιστεία συνεχίστηκαν σε όλη την Ελλάδα και στα χρόνια του Βυζαντίου, ήταν ο πιο σύνηθες τρόπος επιλογής συζύγου για τον αυτοκράτορα.
Όσο για τις άλλες, τις επαγγελματίες μοντέλες με τους τίτλους και τις διακρίσεις, μιλώ για αυτές που βρέθηκαν την ίδια μέρα στη Μύκονο. Πήρανε τις αποσκευές και ξαμολύθηκαν στο «νησί του ανέμου», για να συμμετάσχουν σε πριβέ πάρτι γνωριμίας με παιδιά πλουσίων οικογενειών. Βλέπετε η ζωή μικρή και τα γνωστά μοντέλα έχουν «λεφτά» αισθήματα. Έτσι οι sexy επαγγελματίες, αναγκάστηκαν να διανύσουν τόσα χιλιόμετρα για να βρουν έναν άντρα, μπας και τον καταφέρουν να τις συνοδέψει εν μέσω της «κακιάς» οικονομικής κρίσης που διανύουμε που τις έχει οδηγήσει σε κατάσταση νευρικής καταναλωτικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: