30 Ιουλ 2009

Το υπέγραψαν με μεγάλη καθυστέρηση και μας το λένε στα μούτρα

Από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς θα καλύπτονται οι δαπάνες σε περίπτωση εφαρμογής μεθόδων ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος που υπεγράφη από την υπουργό Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, την Τρίτη (28/7/2009) και το οποίο προβλέπει επίσης τη χορήγηση άδειας μητρότητας και σε παρένθετες μητέρες. Και οι «ανόητοι» το ανακοινώνουν επίσημα. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που είχε ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, το Μάρτιο του 2004, από όλα τα κόμματα, επί υπουργίας Κακλαμάνη. Είχαν βγει τότε τα παπαγαλάκια (δημοσιογράφοι) στις τηλεοράσεις και χειροκροτούσαν τον τότε υπουργό και νυν δήμαρχο Αθήνας. Μα για πόσο ηλίθιους μας περνάνε αυτοί οι κόπανοι διαφημιστές που εισπράττουν τα λεφτά μας για να μας παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο; Και καθυστέρησαν τόσα χρόνια για να υπογραφεί το πολυαναμενόμενο προεδρικό διάταγμα και μας το σερβίρουν πανηγυρίζοντας.

Τον «λογαριασμό» της εξωσωματικής γονιμοποίησης στα ασφαλιστικά ταμεία στέλνει το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο υπεγράφη
Πλέον την κάλυψη ενός μεγάλου μέρους των δαπανών για την επίτευξη μιας εξωσωματικής γονιμοποίησης αναλαμβάνουν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Το μέτρο αυτό χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση ως ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας, καθώς όλο και περισσότερα άτεκνα ζευγάρια καταφεύγουν στη λύση της εξωσωματικής γονιμοποίησης προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ, τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν τις δαπάνες των προκαταρκτικών εξετάσεων, των φαρμάκων, των κλινικών και εργαστηριακών πράξεων, του επιδόματος τοκετού και κυοφορίας. Τα Ταμεία θα δικαιολογούν τρεις απόπειρες απόκτησης παιδιού με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης κάθε έτος και θα καλύπτουν το κόστος ως το ύψος των 2.000 ευρώ για την κάθε προσπάθεια. Ειδικά ευεργετήματα προβλέπονται για την παρένθετη μητέρα. Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καλύπτουν και τη φαρμακευτική αγωγή που πιθανώς θα χρειάζεται, ενώ επεκτείνεται η χορήγηση άδειας μητρότητας και στην περίπτωσή της. Συμπληρωματικά, στην περίπτωση άπορων ή ανασφάλιστων ζευγαριών η εξωσωματική γονιμοποίηση θα πραγματοποιείται δωρεάν σε κάποιο από τα κρατικά νοσοκομεία.

Το Προεδρικό Διάταγμα υπέγραψε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και το έστειλε για συνυπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς. Να δούμε πόσα χρόνια θα χρειαστεί να το υπογράψουν και αυτοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: