29 Ιουλ 2009

Στο Μπέζα η λίστα με τους δικαιούχους επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου

Αρχές Αυγούστου αναμένεται να δοθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ήδη η σχετική λίστα με τους δικαιούχους έφυγε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και βρίσκεται στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα ο οποίος και θα δώσει την έγκριση. Το ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 438.000 κατά κύριο επάγγελμα αλλά και συνταξιούχους αγρότες όλης της χώρας ανέρχεται σε περίπου 120 εκ. ευρώ.

Στη λίστα που απέστειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, για να πάρουν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο περιλαμβάνονται:


  • 228.240 κατ' επάγγελμα αγρότες (όσοι δηλαδή έχουν το 50,01% του εισοδήματός τους από αγροτικές εργασίες και είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ),

  • 23.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, των οποίων όμως το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο της σύνταξης,

  • 187.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, των οποίων το αγροτικό εισόδημα, είναι μικρότερο της σύνταξης.

Στην λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται 347.000 ετεροεπαγγελματίες αγρότες και 78.000 αγρότες που έχουν το 50,01% του εισοδήματός τους από αγροτικές εργασίες, δεν είναι όμως ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.
Βέβαια το ποσό που θα διανεμηθεί φέτος είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, αλλά τα περυσινά 116 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσαν σε 315 ημέρες, λόγω της έναρξης εφαρμογής του μέτρου από τον Φεβρουάριο του 2008.
Θυμίζουμε το ΥπΑΑΤ έχει ανακοινώσει από τον περασμένο χειμώνα ότι η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θα είναι φέτος αυξημένη ακόμη και κατά 40%.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

επιτελους να παρουμε ανασα ολοι εμεις στην επαρχια.μεσα στο καλοκαιρι δεν κυκλοφορει καθολου ρευστο.ευχαριστω για την ενημερωση.