14 Ιουλ 2009

Θα σοβαρευτούν επιτέλους;

Αντί να πηγαίνουν να βγάζουν λόγους σε ροκ φεστιβάλ ας κάτσουν λίγο στα γραφεία τους οι υπουργοί για να κυβερνήσουν σοβαρά. Μπάχαλο με τον Αλέξανδρο Μπαλταζή έχει γίνει, μετά τους νέους αγρότες τώρα και ο αγροτικός εξηλεκτρισμός «βούλιαξε». Ο «Αγροτικός εξηλεκτρισμός» προκηρύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε «τεχνικό πρόβλημα» και η προκήρυξη αποσύρθηκε.

Έτσι, ενώ μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, στο site του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του ΥπΑΑΤ, είχε αναρτηθεί, στην ενότητα με τις προσκλήσεις, το Μέτρο 125 - Δράση Α3 «Αγροτικός εξηλεκτρισμός», το οποίο περιλαμβάνεται στον Άξονα 1 «Διατήρηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, της δασοκομίας και του αγροδιατροφικού τομέα», ξαφνικά εξαφανίστηκε. Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε αγρότες που ενδιαφέρονται να συνδέσουν τις γεωργικές και κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις με το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ.
Όμως στο Μέτρο 125 που το ενέταξαν δεν προβλέπεται η συμμετοχή ιδιώτη (ΔΕΗ και ιδιώτης) δεν είναι δηλαδή καθαρά δημόσιο έργο. Έτσι αφού το προκήρυξαν μετά είδαν το λάθος από άλλη υπηρεσία. Τώρα προσπαθούν να βρουν που θα το εντάξουν.
Γενικά θα αργήσει πολύ να ξαναπροκηρυχθεί και όλα αυτά δείχνουν μια προχειρότητα στον σχεδιασμό του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ. Μπαλτατζής» 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: