13 Ιουλ 2009

Μαστίγωμα για άσεμνη ένδυση

Σουδανή δημοσιογράφος δήλωσε ότι κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 40 χτυπήματα με μαστίγιο αν κριθεί ένοχη για την κατηγορία που της απαγγέλθηκε ότι ήταν άσεμνα ενδεδυμένη. Η Λούμπνα Αχμεντ αλ Χουσέιν, η οποία δημοσιεύει σε τακτική βάση άρθρα της στην εφημερίδα της αριστεράς αλ-Σαχάφα και εργάζεται επίσης για την Αποστολή του ΟΗΕ στο Σουδάν (Unmis), συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Χαρτούμ και στη συνέχεια της απαγγέλθηκε κατηγορία ότι ήταν άσεμνα ενδεδυμέν. Αυτό να το μελετήσουν με προσοχή οι Έλληνες προοδευτικοί αριστεριστές και λοιποί υπερασπιστές των Ταλιμπάν, που έχουν έρθει στη χώρα μας και έχουν κάνει λάβαρό τους την «αιρετική» σαρία, την οποία θέλουν να την επιβάλλουν στις γυναίκες τους και στην Ευρώπη.

«Στις 3 Ιουλίου, βρισκόμουν σε ένα εστιατόριο. Αστυνομικοί μπήκαν μέσα και ζήτησαν από τις κοπέλες που φορούσαν παντελόνια να τους ακολουθήσουν», δήλωσε η δημοσιογράφος στο γαλλικό πρακτορείο. «Με συνέλαβαν μαζί με 12 άλλες κοπέλες (...) Δύο ημέρες αργότερα, 10 από αυτές εκλήθησαν στο αστυνομικό τμήμα στο κέντρο του Χαρτούμ και μαστιγώθηκαν 10 φορές η καθεμία», προσέθεσε η νεαρή γυναίκα, η οποία φοράει την ισλαμική μαντίλα. Στις τρεις άλλες γυναίκες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η ίδια, απαγγέλθηκαν κατηγορίες βάσει του άρθρου 152 του σουδανικού ποινικού κώδικα, προσέθεσε η αλ Χουσέιν, σημειώνοντας ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία δίκης.
Το άρθρο αυτό προβλέπει ποινή 40 χτυπημάτων με μαστίγιο για οποιονδήποτε «διαπράττει μια άσεμνη πράξη ή μια πράξη που προσβάλλει τη δημόσια αιδώ ή είναι άσεμνα ενδεδυμένος».