10 Ιουλ 2009

Οργάνωση και αγώνας

«Οι πετρελαϊκές εταιρείες θα συνεχίζουν να λεηλατούν τη Νιγηρία ώσπου να μάθουμε να προστατεύουμε μόνοι μας και τη γη μας και τον φυσικό μας πλούτο. Ως μουσικός, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δημοσιοποιήσω αυτό που συμβαίνει με τα τραγούδια μου. Θέλω να ξεσηκώσω τους Νιγηριανούς της διασποράς και τους υπόλοιπους Αφρικανούς ενάντια στην αδικία. Όμως δεν φτάνουν μόνο τα τραγούδια. Χρειάζεται και δράση εδώ στη Νιγηρία, να οργανωθούν οι άνθρωποι και κυρίως να μορφωθούν οι νεότερες γενιές, ώστε να συνειδητοποιήσουν πως οι διεφθαρμένοι πολιτικοί ξεπουλάνε τον εθνικό μας πλούτο».

Τα λόγια αυτά τα είπε λίγο πριν ανεβεί στη σκηνή στο Θέατρο Βράχων, η Νέκα, η νέα φωνή της Νιγηρίας. Αυτό που λέει η νεαρή τραγουδίστρια είναι ότι πρέπει να μένουμε εκεί που γεννηθήκαμε και να κάνουμε αγώνα για να ζήσουμε καλύτερα.
Η εύκολη λύση της «μετανάστευσης» δεν λύνει τα προβλήματα για τους υπόλοιπους που θα μείνουν πίσω στην πατρίδα. Μπορεί να σωθεί το άτομο αλλά όχι ολόκληρο το έθνος.
Οργάνωση και αγώνας για να αντιμετωπιστούν οι αδικίες που δημιουργούν αυτοί που κυβερνάνε σε όλα τα έθνη. Το όνειρο για μια καλύτερη ζωή δεν υπάρχει στο ταξίδι για τις πλούσιες χώρες, αλλά στον αγώνα για ρήξη και ανατροπή των διεφθαρμένων πολιτικών, που καταπιέζουν τους λαούς με τη βοήθεια των πολυεθνικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: