25 Ιουν 2009

Τέλος τα γεωργικά μηχανήματα από FIAT


Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία FIAT ανακοίνωσε επισήμως ότι αποχωρεί από τον κλάδο των γεωργικών μηχανημάτων, κλείνοντας την προσεχή διετία το εργοστάσιό της στην Ίμολα, στο οποίο απασχολούνται 500 περίπου εργαζόμενοι


Η FIAT αποδίδει την απόφασή της στη διεθνή οικονομική κρίση, που έχει πλήξει την αγορά γεωργικού εξοπλισμού, καθώς οι αγρότες σε πολλές χώρες του κόσμου λόγω περιορισμού του εισοδήματός τους έχει μειώσει τις αγορές γεωργικών μηχανημάτων.
Η Κομισιόν όλα αυτά τα χρόνια υποχωρούσε στα αιτήματα των χωρών του τρίτου κόσμου, για απελευθέρωση των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων, με αντάλλαγμα φυσικά τη πώληση σε αυτές τις χώρες των βιομηχανικών προϊόντων.
Τώρα που έφυγαν οι βιομηχανίες από την Ευρώπη και πήγαν στην Ασία, δεν υπάρχει κάτι να πουλήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βέβαια συνεχίζει να εισάγει παρουσιάζοντας τεράστια οικονομικά ελλείμματα. Και όχι μόνο αυτό αλλά και καταργεί τους ελέγχους ποιότητας των εισαγόμενων τροφίμων.
Για παράδειγμα την Τετάρτη (1 Ιουλίου) θα τεθεί σε εφαρμογή ο Κανονισμός 1221/2008 της Επιτροπής, ο οποίος προβλέπει την κατάργηση των εμπορικών προτύπων σε μεγάλο αριθμό φρούτων και λαχανικών (συγκεκριμένα σε 26 από τα 36).
Δηλαδή και εισάγουμε και δεν είναι καλή ποιότητας.
Πώς μετά όλα αυτά να μη χρεοκοπήσουν οι Ευρωπαίοι αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: