18 Ιουν 2009

Βρήκε τη λύση που περίμενε ο Παυλόπουλος

Διαβάστε με πολύ προσοχή το παρακάτω Κανονισμό γιατί θα τον θυμηθείτε στο μέλλον. Κάθε Κανονισμός της Ε.Ε. ερμηνεύεται από τις πολιτικές ηγεσίες του κάθε κράτους μέλους. Τον γράφω χωρίς σχόλια αλλά διαβάστε πίσω από τις φράσεις να δείτε τι κρύβεται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει τα σύνορα της σε υπηκόους τρίτων χωρών, που διαθέτουν τα προσόντα για απασχόλησης υψηλής ειδίκευσης, προκειμένου να καλύψει κενά, που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και να αποτρέψει την αποδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της.
Προς την κατεύθυνση αυτή εκδόθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών και δημοσιεύθηκε, σήμερα στην επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ η Οδηγία «σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την απασχόληση υψηλής ειδίκευσης», η οποία πρέπει να εφαρμοστεί στα κράτη μέλη, το αργότερο σε δυο χρόνια από τώρα (19 Ιουνίου 2011) και προβλέπει ρυθμίσεις για τα κράτη μέλη, για τα απασχολούμενα αυτά άτομα, για τις οικογένειες τους, και για τους εργοδότες αυτών.
Μεταξύ άλλων η οδηγία προβλέπει τη χορήγηση στους υπηκόους τρίτων χωρών, που πληρούν σχετικές προϋποθέσεις τη μπλε κάρτα της ΕΕ, με βάση την οποία δικαιούνται να διαμένουν και να εργάζονται νόμιμα στην επικράτεια κράτους μέλους της ΕΕ, σύμφωνα με τους όρους, που θέτει η οδηγία.
Επίσης, οι κάτοχοι μπλε κάρτας της ΕΕ απολαύουν 'ίσης μεταχείρισης με τους υπηκόους του κράτους μέλους που έχει εκδώσει την κάρτα, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, περιλαμβανομένων και των όρων αμοιβών και απόλυσης, την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση, την κοινωνική ασφάλιση κλπ.
Η μπλε κάρτα της ΕΕ εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους, με χρήση του ενιαίου τύπου πού έχει θεσπιστεί με κοινοτικό κανονισμό.
Η οδηγία προβλέπει, επίσης σχετικά με τη μπλε κάρτα, ότι τα κράτη μέλη καθορίζουν, εάν οι αιτήσεις για μπλε κάρτα της ΕΕ, πρέπει να υποβάλλονται από τον υπήκοο τρίτης χώρας, η και από τον εργοδότη
Μετά από δέκα οκτώ μήνες νόμιμης διαμονής στο πρώτο κράτος μέλος της Ένωσης ως κατόχου μπλε κάρτας της ΕΕ, ο ενδιαφερόμενος ( και τα μέλη της οικογενείας του), μπορεί, σύμφωνα με την οδηγία να μετακινηθεί σε κράτος μέλος, διαφορετικό από πρώτο κράτος μέλος, με σκοπό την απασχόληση υψηλής ειδίκευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: