29 Ιαν 2014

Ετοιμάζονται τα αγροτικά μπλόκα



Πιθανά και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασίσουν για τις μορφές των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οι αγρότες από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα. Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών που τους εκπροσωπεί, είχαν αργά σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον οποίο εξέθεσαν τα αιτήματά τους.
Σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν τη συνάντηση απογοητευτική, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα. «Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν.
Καμία από τις δεσμεύσεις που είχαν πέρυσι δοθεί δεν έχει προχωρήσει. Το αγροτικό πετρέλαιο, για παράδειγμα, βρίσκεται στα σπάργανα» δήλωσε το μέλος της Συντονιστικής, προσθέτοντας: «Ζητάμε δικαίωμα στην παραγωγή. Αυτό θα είναι και το σύνθημα των κινητοποιήσεων μας». Σημείωσε, επίσης, ότι θα μεταφερθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης στους αγρότες και ενδέχεται ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο να ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες ζητούν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά στη μείωση του κόστους παραγωγής και σε ό,τι αφορά στο φορολογικό η τήρηση βιβλίων να αφορά σε τζίρο άνω των 20.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: