21 Σεπ 2013

Τουρκικό δικαστήριο δικαιώνει τον Άσαντ

Σε επίσημη θεσμική παραδοχή, προχώρησε ουσιαστικά η Τουρκία, ότι οι ισλαμιστές αντάρτες προμηθεύονται από την τουρκική επικράτεια απαραίτητα συστατικά για την κατασκευή χημικών όπλων, όπως προέκυψε από δίωξη τουρκικού δικαστηρίου στην περιφέρεια Χατάι.
Επιβεβαιώνεται ότι ομάδες σουνιτών ανταρτών, συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα, είχαν παραγγείλει συστατικά απαιτούμενα για την κατασκευή χημικών όπλων, όπως προέκυψε από την δικογραφία στην οποία ένας Σύρος κατηγορούνταν, για την δημιουργία ενός δικτύου υποστήριξης προς εύρεση χημικών όπλων για λογαριασμό των ισλαμιστών ανταρτών.
"Οι ύποπτοι δήλωσαν αθώοι υποστηρίζοντας ότι τα υλικά που προσπάθησαν να αποκτήσουν δεν γνώριζαν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του αερίου σαρίν"
Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία παραδέχεται, και επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς Ρωσίας-Άσαντ ότι επαναστάτες συνδεόμενοι με την Αλ Κάιντα αποκτούσαν υλικό για την δημιουργία χημικών όπλων, με σκοπό τη χρήση ενάντια στον συριακό στρατό.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ απέκλειαν το γεγονός χρήσης χημικών από τους ισλαμιστές αντάρτες. Η απόφαση του δικαστηρίου αναγνώρισε τον Haitham Qassap σαν αρχηγό αυτού του δικτύου. Δηλαδή δεν μιλάμε για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για ολόκληρο κύκλωμα, και αυτό το λέει τουρκικό δικαστήριο. Η απόφαση λέει ότι ο Haitham Qassap προσπάθησε να προμηθεύσει την Αλ Νούσρα, και της ταξιαρχίες του Αλ Αχραρ του Σαμ, δηλαδή όλα τα καλά παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: