31 Μαρ 2013

Έρχονται κουρέματα για όλες τις καταθέσεις

Συνεχίζουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών να τρομάζουν τους λαούς και να τους κλέβουν το εισόδημά τους. Προβληματισμό, αγωνία και μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει πως, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση μιας χώρας που χρεοκοπεί θα μπορούσε να εφαρμόσει «κούρεμα» ακόμη και στις μικρές καταθέσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, φέρεται να έκανε εμπιστευτική ενημέρωση στους Ευρωπαίους πρεσβευτές στη Μόσχα την 21η Μαρτίου, με αφορμή το σχέδιο διάσωσης που θα εφαρμοζόταν στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση τους, ο
Μπαρόζο παρουσίασε τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ανέφερε πως «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης νομιμοποιείται η επιβολή εισφοράς επί των καταθέσεων, ακόμη και των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ».
«Η Κομισιόν ήδη από τον Νοέμβριο του 2011 απευθύνθηκε στην κυπριακή κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι προτιμότερο να σκεφθεί την ένταξη σε πρόγραμμα βοήθειας. Μετά, τον Ιούλιο 2012, ήταν η στιγμή που η κυπριακή κυβέρνηση ζήτησε το πρόγραμμα. Στην πράξη ήταν σαφές ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Κύπρου δεν ήταν έτοιμη να αποδεχθεί κάποιους από τους όρους που τέθηκαν και προωθήθηκαν από κάποιες χώρες της Ευρωζώνης. Υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση» φέρεται να είπε ο κος Μπαρόζο.
Οι δηλώσεις βόμβα αποδεικνύουν ότι όλα όσα έλεγε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Ντάισελμπλουμ, για τα «κουρέματα» μόνο τυχαία δεν ήταν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: