15 Μαΐ 2011

Ο βιαστής της Ελλάδας, Στρος Καν, συνελήφθη για βιασμό καμαριέρας

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Nτομινίκ Στρος Καν, εκτός από την Ελλάδα φαίνεται ότι προσπάθησε να ... βιάσει και μια καμαριέρα! Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά προκτορεία, συνελήφθη πριν μία ώρα περίπου, λίγα λεπτά πριν πετάξει προς Παρίσι από το αεροδρόμιο John F. Kennedy, με πτήση της Air France, με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε καμαριέρα ξενοδοχείου της Ν. Υόρκης, που διέμενε! Στην κοπέλα, βάσει της μήνυσης που κατατέθηκε, επιτέθηκε με σκοπό να την βιάσει, μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με την καταγγελία βγαίνοντας από το μπάνιο γυμνός επιτέθηκε στην καμαριέρα την οποία και κακοποίησε σεξουαλικά δύο φορές, ενώ στη συνέχεια την ανάγκασε να προβεί σε στοματικό έρωτα. Κάποια στιγμή η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και κατήγγειλε το περιστατικό στον υπεύθυνο του ξενοδοχείου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ρούσβελτ, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, αλλά στο μεταξύ ο Ντομινίκ Στρος Καν είχε προλάβει να φύγει για το αεροδρόμιο. Αμέσως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και δόθηκε εντολή να πιαστεί από την αστυνομία του αεροδρομίου, όπως και έγινε. Το «πλούσιο» παρελθόν του «άτακτου» Ντομικίκ σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις επανέρχεται στο φως της δημοσιότητας, μετά τον σάλο που προκάλεσε η καταγγελία της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel, για σεξουαλική επίθεση. Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2002 η νεαρή δημοσιογράφος και συγγραφέας Τριστάν Μπανόν, πήγε στο γραφείο του επικεφαλής του ΔΝΤ και ζήτησε να του πάρει συνέντευξη για το περιοδικό στο οποίο εργαζόταν. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης όμως, ο Καν, ζήτησε «ανταλλάγματα» αλλιώς δεν... απαντούσε στις ερωτήσεις, όπως διηγείται η ίδια η δημοσιογράφος: «Ήθελε να του κρατάω το χέρι για να απαντά στις ερωτήσεις. Μετά το χέρι προχώρησε στο μπράτσο... Τον κλώτσησα... Προσπάθησε να ανοίξει το τζιν μου. Όταν έφυγα μου έστειλε μήνυμα ρωτώντας «σας τρομάζω;» ανέφερε η δημοσιογράφος που επέλεξε να μην κινηθεί δικαστικά. Το 2008 είχε προκληθεί σάλος από τις κατηγορίες ότι είχε συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με μία υφιστάμενη του, στο τμήμα του Δ.Ν.Τ. για την Αφρική, την Πιρόσκα Ναγκί.
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1949 στο Νειγύ σιρ Σεν σε μία πλούσια παρισινή οικογένεια εβραϊκής καταγωγής. Πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στο Μαρόκο, το οποιο εγκατέλειψε μετά από τον μεγάλο σεισμό του 1960 για το Μονακό. Ολοκλήρωσε τις πρώτες του σπουδές στο Παρίσι και πήρε διδακτορικό δίπλωμα στα Οικονομικά από το Université Paris X. Ήταν μέλος της Ένωσης Κομμουνιστών Σπουδαστών και το 1970 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Κέντρο Σοσιαλιστικών Σπουδών και Ερευνών, όπου έγινε φίλος με τον γάλλο πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν. Το 1977 ξεκίνησε να διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Νανσί, σε αυτό της Ναντέρν και αλλού. Το 1981 μπαίνει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα σε θέση σχετική με τα οικονομικά. Το 1991 γίνεται υφυπουργός Βιομηχανίας μέχρι την ήττα των σοσιαλιστών το 1993. Από το 1994 και μετά μπαίνει στην αγορά συμμετέχοντας σε ένα λόμπι βιομηχάνων υπό τον Βενσάν Μπολορέ. Τον Ιούνιο του 1995 παντρεύεται την Αν Σινκλέρ, προσωπικότητα της τηλεόρασης. Το 1997 γίνεται υπουργός Οικονομικών, Οικονομίας και Βιομηχανίας, όπου θέτει σε εφαρμογή μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην France Telekom και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Το πρόγραμμα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία θέσεων εργασίας πράγμα που τον κάνει εξαιρετικά δημοφιλή. Το 1999 κατηγορήθηκε για δύο οικονομικά σκάνδαλα, πράγμα που τον οδήγησε σε παραίτηση από το υπουργείο. Αθωώθηκε από τις κατηγορίες το 2001. Από το 2002 μέχρι το 2007 παρέμεινε στην αντιπολίτευση. Στις προεδρικές εκλογές ξεκίνησε αγώνα κατά του Νικολά Σαρκοζί, μέχρι που παραιτήθηκε από το κόμμα. Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2007 εξελέγη επικεφαλής του ΔΝΤ.
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ....ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: