24 Μαρ 2011

Κλέβουν ανενόχλητα… χιλιόμετρα καλώδια χαλκού

Παρά τις μηνύσεις που υπέβαλε πριν από μια εβδομάδα ο δήμος Ροδίων και την έκκληση (!) στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να λάβουν τα μέτρα τους, οι «κυνηγοί του χαλκού» εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι στο «σμαραγδένιο» νησί! Φτάνουν, μάλιστα στο σημείο να «ξηλώνουν» ολόκληρο το… δίκτυο φωτισμού σε μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες! Κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς και με ποιον τρόπο έδρασαν οι άγνωστοι στην παραλία Αφάντου, καταφέρνοντας να μην τους αντιληφθεί κάποιος. Το μόνο που διαπιστώθηκε, ήταν ότι ένας από τους πιο γνωστούς τόπους προορισμού στην Ρόδο βυθίστηκε ξαφνικά στο σκοτάδι! Αναζητώντας την «βλάβη», οι τεχνικοί διαπίστωσα ότι από το υπόγειο δίκτυο φωτισμού είχαν κάνει… φτερά καλώδια χαλκού συνολικού μήκους 1.050 μέτρων! Η κλοπή καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς του Σταθμού Αφάντου, με την επισήμανση ότι η αξία των κλεμμένων καλωδίων φτάνει τα 10.350 ευρώ.
Στο μεταξύ στην Μεθώνη Πιερίας πρόσφατα είχαν λεηλατήσει το εργοτάξιο της εταιρίας «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ» επί της εθνικής οδού Αθηνών –Θεσσαλονίκης, από το οποίο είχαν κλέψει καλώδιο φωτισμού μήκους 300 μέτρων. Όμως, έπεσαν σε μπλόκο αστυνομικών του τμήματος Αιγινίου που τους σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν το καλώδιο μέσα στο αυτοκίνητο του 22χρονου, τους συνέλαβαν και θα τους παραπέμψουν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
Παράλληλα στο Θολό Σερρών, αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε Βούλγαρους, τη στιγμή που επιχειρούσαν να ξηλώσουν καλώδια χαλκού από τους μετασχηματιστές αντλιοστασίων του Τ.Ο.Ε.Β. Σε ένα Ι.Χ. και ένα φορτηγάκι που είχαν μαζί τους βρέθηκαν κλοπιμαία, ενώ η προανάκριση οδήγησε στην εξιχνίαση εννέα κλοπών που είχαν γίνει από τις 13 Οκτωβρίου σε υποσταθμούς της Δ.Ε.Η και φωτοβολταϊκά πάρκα σε διάφορες περιοχές των Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: