28 Δεκ 2010

Σχέδια Βελτίωσης στο ΦΕΚ

Στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, η υπουργική απόφαση για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Μέτρου 121 «Εκσυγχρονισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων», του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013». Την δημοσίευση στο ΦΕΚ θα ακολουθήσει και η απαραίτητη προκήρυξη όπου θα αναφέρονται οι δράσεις, οι δαπάνες αλλά και η προθεσμία υποβολής. Στόχος του μέτρου είναι ο εκσυγχρονισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η βελτίωση της συνολικής τους επίδοσης, μέσω της καλύτερης χρήσης των συντελεστών παραγωγής. Ανάμεσα στις επενδύσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Μέτρο 121, περιλαμβάνονται οι εξής:

Επενδύσεις συμμόρφωσης με τα κοινοτικά πρότυπα (π.χ. εκσυγχρονισμός υφιστάμενων σταβλικών εγκαταστάσεων), που μπορεί να έχουν σκοπό είτε την υγιεινή και καλή διαβίωση των ζώων στον κτηνοτροφικό τομέα, είτε την προμήθεια ενός νέου ψεκαστικού μηχανήματος σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 12761, στον τομέα φυτικής παραγωγής.
Επενδύσεις απλής αντικατάστασης, δηλαδή η επένδυση με την οποία αντικαθίσταται απλώς υφιστάμενο γεωργικό κτίριο ή κατασκευή ή μηχάνημα ή εξοπλισμός ή μέρη αυτών, από νέο γεωργικό κτίριο ή κατασκευή ή μηχάνημα ή εξοπλισμό ή μέρη αυτών χωρίς να αυξάνεται η ικανότητα παραγωγής κατά τουλάχιστον 25% ή χωρίς να αλλάζει ουσιαστικά η φύση της παραγωγής ή της σχετικής τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: