27 Σεπ 2010

Nέο παραδικαστικό κύκλωμα

Σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου οικειοποιούνταν υποθηκευμένα, υπό πλειστηριασμό ή «ορφανά» ακίνητα, προχωρά η Εισαγγελία Εφετών.

Ο εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του κυκλώματος, έδωσε εντολή, βάσει του νόμου περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί συγκεκριμένων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις για ενεργό συμμμετοχή τους στην υπό διερεύνηση υπόθεση.
Για την εκτίμηση των μέχρι στιγμής συλλεχθέντων στοιχείων και τις περαιτέρω ενέργειες της Εισαγγελίας έγινε σύσκεψη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ι. Σακελάκο και τον εισαγγελέα Εφετών κ. Ισ. Ντογιάκο.
Στο αποκαλούμενο και «νέο παραδικαστικό κύκλωμα» φέρονται να εμπλέκονται περίπου 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα, που είχε ανάμειξη και στο πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα.
Πρόκειται για δικηγόρους, υπαλλήλους υποθηκοφυλακείων, πολιτικούς μηχανικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς, από τις πράξεις των οποίων προκύπτει μεγάλη οικονομική ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο, με απώλειες εσόδων που υπολογίζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: