17 Σεπ 2010

Με Κομισιόν και Γερμανία συγκρούστηκε ο Σαρκοζί για τους Ρομά

Ένα διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ του Γάλλου προέδρου και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και η έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο Νικολά Σαρκοζί και τον πρόεδρο της Κομισιόν για τις απελάσεις Ρομά, επισκίασαν τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν ότι θα υπογράψουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και ότι θα κάνουν κάποιες παραχωρήσεις στο εμπόριο με το Πακιστάν, που έχει πληγεί από καταστροφικές πλημμύρες, ωστόσο η διαμάχη για τις απελάσεις των Ρομά κυριάρχησε στο σύνοδο.
Ο Σαρκοζί δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η καγκελάριος Μέρκελ του είπε πως σκοπεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να διαλύσει τους παράνομους καταυλισμούς Ρομά.
Ωστόσο, λίγο μετά την προσγείωση στο Βερολίνο μετά το τέλος της συνόδου, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου αρνήθηκε ότι η Μέρκελ είχε συζητήσει το θέμα των καταυλισμών με το Γάλλο πρόεδρο.
Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο Σαρκοζί συγκρούστηκε σε οξείς τόνους με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για το ίδιο θέμα.
«Υπήρξε μία πολύ έντονη αντιπαράθεση» δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: