2 Αυγ 2010

Σοκαρισμένοι οι αντιρατσιστές

Σοκ στην αντιπολίτευση, την κοινή γνώμη και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γαλλίας προκάλεσε η πρόταση του Νικολά Σαρκοζί, την Παρασκευή στην Γκρενόμπλ, να αφαιρείται η γαλλική ιθαγένεια από πολίτες «ξένης καταγωγής», που θέτουν εκ προθέσεως σε κίνδυνο τη ζωή Γάλλων στρατιωτικών, αστυνομικών, χωροφυλάκων και άλλων «δημόσιων λειτουργών».
«Δυστυχώς, 50 χρόνια άναρχης μετανάστευσης απέτυχαν να οδηγήσουν σε ενσωμάτωση» είπε μεταξύ άλλων ο Σαρκοζύ στην ομιλία της Γκρενόμπλ.
Χθες ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Δήλωσε στη Le Parisien ότι θα πρέπει να αφαιρείται και η ιθαγένεια όσων εργάζονται παράνομα στη Γαλλία, υποβάλλουν άνδρες ή γυναίκες σε ακρωτηριασμό (περιτομή ή κλειτοριδεκτομή), διεξάγουν εμπόριο ανθρώπων ή διαπράττουν «βαριά αδικήματα». Να φυλακίζονται και οι... γονείς νεαρών εγκληματιών ζήτησε επιπλέον ο δεξιός βουλευτής Ερίκ Σιοτί.
Από την άλλη πλευρά, ο Λεπέν χλεύασε τον Σαρκοζί ότι «είναι όλο λόγια» (!) και τον κάλεσε να ανοίξει τον δρόμο σε απελάσεις μεταναστών, που καταδικάζονται από τα γαλλικά δικαστήρια.
Σοκαρίστηκε το κίνημα των αντιρατσιστών και πολυφυλετιστών της Ευρώπης…. Χρειάζονται επειγόντως διακοπές

Δεν υπάρχουν σχόλια: