15 Ιουλ 2010

Αγοράζει η Πειραιώς

Πρόταση ταυτόχρονης εξαγοράς των μετοχών του 77,3% της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ) και το 33,04% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος (ΤΤ), που κατέχει το ελληνικό δημόσιο, ανακοίνωσε την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας. Το προσφερόμενο τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 701 εκατ. ευρώ και θα είναι με ίδια κεφάλαια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλας, υπάρχει ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου τραπεζικού Ομίλου με ενεργητικό άνω των 105 δισ. ευρώ. Ο νέος Όμιλος, εάν η πρόταση τύχει την αποδοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, θα είναι, από πλευράς μεριδίου αγοράς δανείων και καταθέσεων, ο μεγαλύτερος τραπεζικός Όμιλος στην Ελλάδα και ο δεύτερος μεγαλύτερος ελλαδικός Όμιλος στην ευρύτερη περιοχή, όπως τόνισε ο κ. Σάλας. Μετά τη ενοποίηση των τριών τραπεζών ο νέος τραπεζικός όμιλος θα έχει 69 δισ. ευρώ καθαρές χορηγήσεις και 64 δισ. ευρώ καταθέσεις.
Συνεχίζοντας ο κ. Σάλας, τόνισε ότι η δημιουργία του νέου Ομίλου θα αποβεί σε όφελος των μετόχων των τριών τραπεζών λόγω του μεγέθους που δημιουργείται και των οικονομιών κλίμακας που θα επιτευχθούν σε διάστημα τριετίας και εκτιμώνται σε 300 εκατ. ευρώ ετησίως (200-220 εκατ. ευρώ από εξοικονόμηση δαπανών και 80-100 εκατ. ευρώ από συνέργιες εσόδων).
Γλυκοκοιτάζει η Πειραιώς τη ΔΩΔΩΝΗ;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: