28 Ιουλ 2010

Η Αλ Κάιντα πολεμά για τη μαντίλα

Σύμφωνα με την «τρομοκρατική» οργάνωση Αλ Κάιντα, ο μουσουλμανικός κόσμος έχει λύσει όλα τα προβλήματά του και έτσι αποφάσισε να κηρύξει τον «πόλεμο της μαντίλας»
Ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, καταδίκασε τη δια νόμου απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στη Γαλλία και κάλεσε τους Υεμενίτες κληρικούς να κηρύξουν ιερό πόλεμο εναντίον της αμερικανικής παρέμβασης στην Υεμένη, με μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου.
Ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι στο ηχογραφημένο μήνυμά του αναφέρει ότι ο νόμος που εγκρίθηκε από τη γαλλική εθνοσυνέλευση και απαγορεύει σε γυναίκες να εμφανίζονται σε δημόσιους χώρους με καλυμμένο πρόσωπο, είναι «μία επίθεση στο Ισλάμ».
«Αυτή είναι η ελευθερία των άπιστων και όχι η ελευθερία των μουσουλμάνων, που μένουν πιστοί στη θρησκεία τους. Η Γαλλία με όλη τη δύναμη που διαθέτει δεν μπορεί να αποκαλύψει το κεφάλι μίας μοναχής, αλλά επιτίθεται εναντίον κάθε γυναίκας που φορά κάλυμμα στο πρόσωπο», αναφέρει ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα.
Ο Αλ Ζαουάχρι στο μήνυμά του, που είναι το δεύτερο αυτόν τον μήνα, επικρίνει τους Υεμενίτες κληρικούς, που προειδοποίησαν ότι θα κηρύξουν ιερό πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ εάν κάνουν επέμβαση στην Υεμένη, αλλά την ίδια ώρα αδιαφορούν για τις ενδείξεις ότι η κυβέρνηση της χώρας συνεργάζεται με τις αμερικανικές δυνάμεις.
Επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε την Ουάσινγκτον να εξηγήσει το ρόλο της στην Υεμένη, ο Αλ Ζαουάχρι ρωτά τους Υεμενίτες κληρικούς: «Ανησυχεί περισσότερο η Διεθνής Αμνηστία για την υπεράσπιση του λαού της Υεμένης, απ΄ ό,τι οι κληρικοί;»
Η Διεθνής Αμνηστία στην τελευταία έκθεσή της αφήνει να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει κάποιο ρόλο στην Υεμένη, με αφορμή και την δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν συντρίμμια αμερικανικών πυραύλων και βομβών διασποράς, που χρησιμοποιήθηκαν σε επίθεση στη νότια Υεμένη.
«Τι περισσότερο θέλουν για να κηρύξουν ιερό πόλεμο; ... Περιμένουν να εμφανιστούν Αμερικανοί στρατιώτες στους δρόμους της Σαναα, με τα τανκ;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα στο μήνυμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: