19 Ιουλ 2010

Ετοιμάζονται τα ΟΠΑΑΧ

Δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι οδηγοί των Μέτρων που αφορούν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας στοχεύουν οι παρεμβάσεις του Άξονα 3 του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013» (ΟΠΑΑΧ), ενώ τέλος Ιουλίου αναμένεται να «ανοίξουν» οι προσκλήσεις.
Το Μέτρο 311: «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες», στοχεύει στην παροχή δυνατοτήτων δημιουργίας πολλαπλών δραστηριοτήτων και απόκτησης εναλλακτικών εισοδημάτων για τη μείωση της υποαπασχόλησης στο γεωργικό τομέα.
Το Μέτρο 312: «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων», είναι η προώθηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας.
Το Μέτρο 313: «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» αφορά στη βελτίωση και οργάνωση του τουριστικού προϊόντος, στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Επίσης το Μέτρο 321: «Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό» στοχεύει στην προστασία και αξιοποίηση των φυσικών πόρων της υπαίθρου για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης του τοπικού και αγροτικού πληθυσμού και η παροχή και βελτίωση υπηρεσιών προς τον αγροτικό και τοπικό πληθυσμό.
Το Μέτρο 322: «Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών» στόχος του είναι η προστασία και ανάδειξη του παραδοσιακού και τοπικού οικιστικού περιβάλλοντος του αγροτικού χώρου, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Στόχος του Μέτρου 323: «Διατήρηση και αναβάθμιση της αγροτικής κληρονομιάς» είναι η προστασία και ανάδειξη του παραδοσιακού και τοπικού οικιστικού περιβάλλοντος του αγροτικού χώρου, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Τέλος το Μέτρο 341: «Απόκτηση δεξιοτήτων και εμψύχωση με στόχο την προπαρασκευή και υλοποίηση μιας στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης», στοχεύει στην αναβάθμιση της παρεχόμενης υποστήριξης στους κατοίκους των αγροτικών περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: