2 Ιουλ 2010
Κρίση στα τυροκομικά
Σε απόγνωση βρίσκονται οι περισσότεροι από τους τυροκόμους της χώρας που βλέπουν τα παραδοσιακά και αγνά τυροκομικά προϊόντα τους, να μένουν στα αζήτητα καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε φτηνότερα τυροκομικά. Την ίδια ώρα οι κτηνοτρόφοι, πιεζόμενοι και αυτοί από την κρίση και τις….τράπεζες, πιέζουν τους τυροκόμους για να πληρωθούν το γάλα που τους παρέδωσαν, με αποτέλεσμα την όξυνση των μεταξύ τους σχέσεων. Λόγω της οικονομικής κρίσης για τους καταναλωτές πρώτο κριτήριο αποτελεί η δυνατότητα της «τσέπης» τους και όχι η ποιότητα. Έτσι η ζήτηση για τα παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα έχει πέσει κατακόρυφα, καθώς ο μέσος καταναλωτής πλέον ζητά το φθηνό προϊόν. Το αποτέλεσμα είναι ότι από την αγορά εξαφανίζονται τα αποθέματα κίτρινου τυριού ελληνικού ή εισαγόμενου (γκούντα, ένταμ κ.τ.λ.), ενώ αντίθετα η γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, ο ανθότυρος, η φέτα ακόμη και η μυζήθρα «περιμένουν» να διατεθούν στην αγορά.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου