26 Ιουν 2010

Bράβευση με… μοσχαράκι

Με ένα… μοσχαράκι, βράβευσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή τον 18χρονο τελειόφοιτο μαθητή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αντώνη Θεοδωρίδη, δίνοντάς του έτσι το πρώτο ουσιαστικό εφόδιο που απαιτείται να έχει κάποιος, προκειμένου να ξεκινήσει τη δική του παραγωγική μονάδα. Επισημαίνεται ότι ο 18χρονος μαθητής κατάγεται από το Κιλκίς, είναι απόφοιτος του τμήματος σύγχρονης επιχειρηματικής γεωργίας και οι γονείς του λειτουργούν μια καθετοποιημένη κτηνοτροφική μονάδα.
Το πρώτο βραβείο, δηλαδή το μοσχαράκι, αποτελεί παράδοση για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και δίνεται για πάνω από 50 χρόνια. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της αποψινής τελετής αποφοίτησης του Δευτεροβάθμιου Προγράμματος της σχολής, στην οποία φοιτούν 240 μαθητές, εκ των οποίων οι 70 από σήμερα είναι έτοιμοι να εισέλθουν στην παραγωγική διαδικασία του «επιχειρείν».
Σε δηλώσεις της στο περιθώριο της τελετής αποφοίτησης η κ. Μπατζελή προανήγγειλε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και την ενίσχυση της συνεργασίας τους, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη σχολή ως πρότυπο εκπαίδευσης. Όπως είπε μεταξύ άλλων, είναι πολύ σημαντικό ο υποψήφιος αγρότης να έχει ουσιαστική εκπαίδευση, αφού με την κατάλληλη κατάρτιση θα μπορεί να προλαμβάνει τις μεταβολές και τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: