28 Μαΐ 2010

Παραίτηση πρωθυπουργού ... όχι στην Ελλάδα

Η διαφθορά δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Τα ΜΜΕ της Φινλανδίας αποκάλυψαν υποθέσεις διαφθοράς και στην Φινλανδία, στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται τόσο ο πρωθυπουργός Μάτι Βάνχανεν όπως και το «Κόμμα του Κέντρου», στο οποίο είναι πρόεδρος.
Κατασκευαστική εταιρεία που είχε συμβόλαια με ίδρυμα στο οποίο ο Βάνχανεν διετέλεσε πρόεδρος φέρεται να πούλησε υλικά για να χτιστεί η πρωθυπουργική κατοικία. Επιπλέον, η κτηματομεσιτική εταιρεία, που διηύθυνε τη δεκαετία του ‘90 ο σημερινός πρωθυπουργός της Φινλανδίας, είχε υπογράψει συμβόλαια με το κράτος.
Κάτω από αυτές τις πιέσεις, ο πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε να παραιτηθεί. Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει αμέσως, για να μην μείνει ακέφαλη η χώρα σε αυτήν την χρονική συγκυρία. Θα έχει γίνει όμως μέσα στον επόμενο μήνα. Εκπρόσωπος του Βάνχανεν ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι την επομένη της ευρωπαϊκής συνόδου, αναμένεται να υποβάλει και τυπικά την παραίτησή του από πρωθυπουργός.
«Ο Φινλανδός πρωθυπουργός αναμένεται να παραιτηθεί στις 18 Ιουνίου, την επομένη της ευρωπαϊκής συνόδου, ενώ η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι να οριστεί νέος πρωθυπουργός», δήλωσε ο εκπρόσωπος της φινλανδικής κυβέρνησης. Έτσι ο Μάτι Βάνχανεν είναι πλέον πρωθυπουργός με... ημερομηνία λήξης στη Φινλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: