25 Μαΐ 2010

Μπατήρια με φεράρι

Σε συγκεκριμένη εισαγωγική εταιρεία, που φέρεται να συμμετείχε στο σκάνδαλο της εισαγωγής δεκάδων πολυτελών αυτοκινήτων, τα οποία με υποτιμολογημένα παραστατικά εμφανίζονταν να εισάγονται στην Ελλάδα σε τιμές των 15-20.000 ευρώ και βρέθηκαν στην κατοχή πολλών ατόμων στη Θεσσαλονίκη, τα οποία δηλώνουν μικρά εισοδήματα στην εφορία, στρέφονται οι έρευνες του πρώην ΣΔΟΕ. Το καρτέρι που έστησαν το προηγούμενο διάστημα άντρες του ΣΔΟΕ σε νυκτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, ελέγχοντας πολυτελή αυτοκίνητα και τους ιδιοκτήτες τους, οδήγησε σε ένα μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής.
Από τη διασταύρωση των στοιχείων προέκυψε ότι τα αυτοκίνητα αυτά, με τις πιο γνωστές μάρκες του είδους, που η εργοστασιακή τους τιμή ανέρχεται στις 70-80.000 ευρώ και η εμπορική πολύ μεγαλύτερη, τα είχαν στην κατοχή τους άτομα που στην εφορία εμφανίζονται ως... μπατίρηδες.
Τα αυτοκίνητα αυτά, αν και σχεδόν καινούργια, φέρονται να έχουν εισαχθεί ως μεταχειρισμένα με πολλά χρόνια παλαιότητας σε τιμές πολύ χαμηλές των 15-20.000 ευρώ, που δεν δικαιολογείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ ελέγχει τιμολόγια εισαγωγής ανταλλακτικών που χρησιμοποιήθηκαν για να περάσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα με χαμηλότατες τιμές.
Πολλά από αυτά τα πολυτελή αυτοκίνητα βρέθηκαν να τα έχουν στην κατοχή τους άτομα, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, που δηλώνουν στην εφορία ως εισοδήματα 5-10.000 ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη ο ειδικός γραμματέας της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος είχε μυστική σύσκεψη με τα στελέχη της υπηρεσίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: